Готуємо чанахи в українській інтерпритації
12 січень 2017 16:01
6 385
0
![]() Чанахи ‒ це страва грузинської кухні, тушкована у глиняному горщику баранина з овочами. За класичним рецептом для приготування страви використовували картоплю, помідори, баклажани та цибулю. Маса усіх овочів має дорівнювати масі м’яса, тобто півкілограма овочів на півкілограма баранини (у нас – свинини). Також до чанахів додають спеції та грузинські прянощі. У грузинському варіанті звичним є додавання до страви баклажанів, а в українському – страву готують з червоною квасолею і свининою. Інгредієнти: 700 грамів свинини; 200 грамів квасолі; 1 середня морквина; 1 велика цибулина; 3 зубчики часнику; 10 картоплин; 3 помідори. Приготування: Квасолю намочити за 12 годин до приготування страви або відварити окремо. М’ясо порізати чималими шматками та обсмажити. Також обсмажити кружальцями порізану моркву та цибулю. Картоплю порізати кубиками й також обсмажити на сковорідці. Усі інгредієнти обсмажуються окремо, окрім моркви та цибулі, та шарами складаються у глиняні горщики. З помідорів зняти шкірку й також покласти дрібно порізаними до горщиків. Додати подрібнений часник, сіль та перець. Залити водою або м’ясним бульйоном та, закривши кришечками, поставити горщики у духовку. Готувати при 200 ⁰С 45-50 хвилин. Подавати чанахи гарячими, не виймаючи страву з горщиків. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|