Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як швидко приготувати цукати з апельсинових шкірок

Як швидко приготувати цукати з апельсинових шкірок


Як швидко приготувати цукати з апельсинових шкірок

Як правило, з’ївши апельсин, шкірку ми просто викидаємо. А даремно – вона не тільки корисна, а ще й надзвичайно смачна, якщо приготувати з неї солодкі цукати.

Класичний спосіб приготування цукатів з апельсинових шкірок займає п’ять діб. Три доби шкірки вимочують, двічі на день змінюючи воду, потім варять три рази по десять хвилин з інтервалом у добу…



Пропонуємо вашій увазі рецепт перетворення цитрусових лушпайок на солодкі цукати всього за один день.

До речі, цукати за цим рецептом можна приготувати і з лимонних, і мандаринових і навіть з грейпфрутових шкірок. А як приготувати цукати з гарбуза, можна подивитися тут.

Інгредієнти:
шкірки від 5 апельсинів;
2 склянки цукру;
сік одного лимона;
вода, цукрова пудра або дрібний цукор.


Приготування:

Апельсинові шкірки покласти в каструлю, залити 2,5 л холодної води.

Довести до кипіння, поварити шкірки 10 хвилин, відкинути на друшляк і поставити під проточну під холодну воду.

Коли шкірки повністю захолонуть, повторити все спочатку: залити шкірку 2,5 л холодної води, довести до кипіння, поварити 10 хв., відкинути, охолодити у холодній воді.

Усього ці дії повторити тричі.

Після третьої «процедури» дати воді стекти і порізати апельсинові шкірки на смужки шириною приблизно 5 мм.

В каструлю насипати дві склянки цукру і розчинити його в склянці гарячої води. Закип’ятити сироп і опустити в нього цитрусові смужечки.

Варити цукати на мінімальному вогні 40-60 хвилин, поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік.

Коли шкірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім трішки, відкинути цукати на друшляк, щоб стекла рідина.

Дістати цукати з друшляка, розкласти їх на деко, застеленому пергаментом для випічки і дати висохнути протягом 2 годин.

Готові цукати обваляти в цукровій пудрі або цукрі і використовувати: прикрашати випічку і десерти, додавати в тісто чи гарячі напої. Або просто ласувати ними як цукерками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: