Як швидко приготувати цукати з апельсинових шкірок
30 жовтень 2019 21:54
1 665
0
Як правило, з’ївши апельсин, шкірку ми просто викидаємо. А даремно – вона не тільки корисна, а ще й надзвичайно смачна, якщо приготувати з неї солодкі цукати. Класичний спосіб приготування цукатів з апельсинових шкірок займає п’ять діб. Три доби шкірки вимочують, двічі на день змінюючи воду, потім варять три рази по десять хвилин з інтервалом у добу… Пропонуємо вашій увазі рецепт перетворення цитрусових лушпайок на солодкі цукати всього за один день. До речі, цукати за цим рецептом можна приготувати і з лимонних, і мандаринових і навіть з грейпфрутових шкірок. А як приготувати цукати з гарбуза, можна подивитися тут. Інгредієнти: шкірки від 5 апельсинів; 2 склянки цукру; сік одного лимона; вода, цукрова пудра або дрібний цукор. Приготування: Апельсинові шкірки покласти в каструлю, залити 2,5 л холодної води. Довести до кипіння, поварити шкірки 10 хвилин, відкинути на друшляк і поставити під проточну під холодну воду. Коли шкірки повністю захолонуть, повторити все спочатку: залити шкірку 2,5 л холодної води, довести до кипіння, поварити 10 хв., відкинути, охолодити у холодній воді. Усього ці дії повторити тричі. Після третьої «процедури» дати воді стекти і порізати апельсинові шкірки на смужки шириною приблизно 5 мм. В каструлю насипати дві склянки цукру і розчинити його в склянці гарячої води. Закип’ятити сироп і опустити в нього цитрусові смужечки. Варити цукати на мінімальному вогні 40-60 хвилин, поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік. Коли шкірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім трішки, відкинути цукати на друшляк, щоб стекла рідина. Дістати цукати з друшляка, розкласти їх на деко, застеленому пергаментом для випічки і дати висохнути протягом 2 годин. Готові цукати обваляти в цукровій пудрі або цукрі і використовувати: прикрашати випічку і десерти, додавати в тісто чи гарячі напої. Або просто ласувати ними як цукерками. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|