Економимо свій час. Готуємо в’ялені помідори в мікрохвильовці
28 серпень 2019 16:00
2 708
0
Ця закуска-заготовка за останні роки набула такої шаленої популярності, що не пройшла повз увагу жодної господині. Щоправда, є у цього смаколика один великий недолік – тривалий час приготування. І якщо щасливим власницям електросушки клопоту трохи менше (увімкнула і забула), то в’ялення помідорів у духовці вимагає пильного стеження за часом і температурою. Рецепт в’ялених помідорів у мікрохвильовій печі не поступається смаком традиційному довготривалому способу приготування, а часу потребує значно менше. Інгредієнти: 300 г помідорів (бажано сливочок); 30 мл олії (бажано оливкової); 4 зубці часнику; сіль, спеції на смак. Приготування: Помідори порізати на чотири частини. Чайною ложкою вибрати насіння. Покласти четвертинки помідорів на широку тарілку зрізом догори. Посолити, присипати спеціями, збризнути олією. Поставити в мікрохвильовку на 5 хвилин при потужності 1000 Вт (якщо найвища потужність менша – збільшити час на 1-2 хвилини. Дістати помідори з пічки, злити утворений сік, охолодити. Повернути четвертинки назад у мікрохвильовку на той самий час при тій же потужності. Цю процедуру повторити тричі. Подрібнити зубці часнику. Готові помідори (вони мають віддати весь сік, але залишатися м’якими, не пересушеними) скласти в баночку, перекладаючи часточками часнику. Залити олією, щоб повністю покрила в’ялені помідори. Зберігати в холодильнику. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|