В’ялені помідори
13 липень 2016 14:10
6 577
0
 Ця страва — закуска чи то домашня заготовка, популярна як в Іспанії, так і в Італії. Якщо для іспанців це перш за все додаток до м’яса, риби і салатів, сировина для соусів, то італійці споживають її окремо. Якщо викласти в’ялені помідори на піцу — тоді вона пахне літом. Збережіть цей рецепт.
Інгредієнти для в’ялених помідорів
2 кг помідорів 3 голівки часнику 1 л олії (найкраще оливкової) сушені базилік та орегано.
Як приготувати в’ялені помідори
Помідори (не переспілі, твердуваті) нарізати шматочками товщиною до 1 см і покласти у сушку для фруктів-овочів (час сушіння залежить від потужності, десь 7 год). Якщо такого чудо-приладу немає, то вистелити деко пергаментом, викласти на нього помідори і сушити у привідкритій духовці (приблизно 5 годин за температури 70 градусів). Почистити і нарізати тонкими пластинками часник. У стерилізовану баночку викласти помідори, зверху часник і трави. Злегка залити олією (в оригіналі оливкова олія, але можна брати рафіновану соняшникову — вийде добре), викладати наступний шар. Коли баночка заповниться, залити олією по вінця. Зберігати у темному прохолодному місці. Д речі, сама олія, теж виходить дуже пахуча і смачна, тож така заготовка, фактично, безвідходне виробництво.
Із 2 кг помідорів виходить три 300-грамові баночки в’ялених помідорів.
|
|
|