Готуємо печену ковбаску до великоднього столу
27 квітень 2021 20:36
3 669
0
До великоднього столу подають і м’ясні закуски, і випічку, і рибні закуски й ароматні десерти. Першою на столі безумовно має бути паска, але й про смачну ковбаску забувати не слід. "Порадник" пропонує вам власноруч приготувати до свята печену ковбасу. Інгредієнти: 3 кілограми свинини; 1 кілограм яловичини або телятини; 700-800 грамів свиного сала; 1 чайна ложка цукру; сіль за смаком; чорний мелений перець; жменя гірчиці у зернах; тонкі кишки. Приготування: М’ясо порізати тонкими шматочками, сало – дрібними кубиками. Посолити усе до смаку й поперчити, додати цукор і ретельно вимішати. Мішати бажано довго, щоб фарш, як тісто, почав відставати від рук. Наприкінці всипати помиту гірчицю і знову вимішати. Якщо сумніваєтеся, чи достатньо солі, можна з фаршу зробити млинець і підсмажити його на сковороді під кришкою. Скуштуєте його – і будете знати, чи потрібно досолювати. Готовим фаршем із допомогою м’ясорубки і спеціальної насадки для ковбаси начинити кишки. Не забудьте зробити у ковбасі проколи. Ковбаси викласти на дека і спекти у духовці. Класти ковбасу у гарячу духовку не можна, щоб не потріскали кишки. Тому треба розігріти духовку до температури 100 градусів і покласти деко з ковбасою. Тоді нехай духовка розігрівається до 180-200 градусів. Випікати приблизно 40 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|