7 рецептів дієтичних Великодніх пасок
26 квітень 2021 18:30
6 862
0
Для тих, хто піклується про свою фігуру, пропонуємо кілька рецептів дієтичних Великодніх пасок. Паска на кефірі Інгредієнти: 500 мл кефіру, 500 г цукру, 3 курячі або 9 перепелиних яєць, сода, оцет, борошно (скільки візьме тісто), сухофрукти, цукати, горіхи. Приготування: Соду погасіть оцтом і змішайте з кефіром і яйцями. Невеликими порціями додавайте борошно і вимішуйте, доки тісто за консистенцією буде схоже, як для оладок. Сухофрукти, цукати і горіхи перемішайте і подрібніть у блендері. Змішайте тісто і цю суміш, вилийте в форми для випікання. Випікайте в духовці 40-45 хв. за температури 180-200 °С. Оформіть паски глазур’ю і прикрасами за бажання. Дієтична заварна паска Інгредієнти: 0,5 склянки молока (1%), 1,5 ч. л. сухих дріжджів, 5 яєць, 3 ст. ложки цукру, 2-3 склянки борошна, родзинки, курага. Приготування: Закип’ятіть молоко і додайте в нього 1/3 склянки борошна, знову прокип’ятіть. Отримане тісто розтирайте, доки не зникнуть грудочки. У теплому молоці розчиніть дріжджі і додайте в заварне тісто. Ретельно все перемішайте і залишіть настоюватися півгодини. Перетріть жовтки з цукром, а білки збийте в піну. Влийте все в опару і перемішайте. Залиште тісто на 2 години в теплому місці. Потім додайте в тісто розтоплене масло, подрібнену курагу та родзинки. Ретельно перемішайте тісто і викладіть у форми для запікання. Випікайте за температури 180-200 °С. Паска без дріжджів Інгредієнти: 300 мл молока, 75 г маргарину, 500 г борошна, 2-3 яйця, 1 склянка цукру, 0,5 ч. л. соди, курага, родзинки. Приготування: Розтопіть маргарин на водяній бані. Перетріть із цукром жовтки і додайте до теплого маргарину. У борошно додайте яєчну суміш, підігріте молоко, погашену оцтом соду і родзинки. Добре перемішайте, додайте білки і замісіть тісто. Форми для випікання змастіть маслом і присипте манкою або борошном, викладіть тісто і випікайте 40-45 хвилин за 180-200 °С. Прикрашайте готові паски на свій смак. Сирна паска з сухофруктами і цукатами Інгредієнти: 1 кг нежирного сиру, 0,5 склянки сметани, 150 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, сухофрукти і цукати. Приготування: Відтисніть сир від зайвої рідини: для цього покладіть його під гніт на 3 години. Потім протріть його через дрібне сито. Масло перемішайте з цукровою пудрою і додайте до сиру. Збийте все разом зі сметаною, цукатами і сухофруктами і викладіть у форму, яку попередньо застеліть марлею. Витримуйте в холоді під гнітом 12 годин, перед подаванням прикрашайте сухофруктами і цукатами. Паска без цукру з курагою і горіхами Інгредієнти: 0,5 кг нежирного сиру, 4-5 ст. ложок фруктози, 150 г кураги, 150 г горіхів. Приготування: Розчиніть 2 ст. л. фруктози в 150-200 г води. Додайте курагу і проваріть її на малому вогні приблизно п’ять хвилин. Остуджену курагу перемішайте з горіхами і перемеліть у блендері. Перетріть сир через сито і змішайте з половиною суміші з кураги і горіхів і рештою фруктози. Форму застеліть харчовою плівкою і викладіть туди сир. Зробіть заглиблення, всередину покладіть решту кураги і горіхи, зверху накрийте сирною сумішшю. Покладіть у холодильник на 12 годин. Перед подаванням видаліть плівку і прикрасьте курагою. Низькокалорійна паска з ряжанкою Інгредієнти: 2 л ряжанки, 2 л молока, 5-6 яєць, 350 г цукру, 100 г вершкового масла, 300 мл сметани. Приготування: Змішайте ряжанку, молоко і сметану. Відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром і додайте до суміші молока, ряжанки та сметани. Покладіть усе на вогонь і доведіть до кипіння. Зачекайте, доки відійде сироватка, суміш відкиньте на марлю і дайте стекти рідині. Через дві години все відіжміть, додайте олію і перемішайте. Викладіть суміш у форму і залиште в холоді на 12 годин. Сирна паска з фініками і вишнею Інгредієнти: 2 л молока, 200 г сиру, 100 г вершків, 50 г вершкового масла, 50 г цукру, 3 яйця, 100 г фініків без кісточок, 50 г сушеної вишні без кісточок, дрібка лимонної кислоти і ваніль за смаком. Приготування: Молоко закип’ятіть, зніміть з вогню і додайте лимонну кислоту: молоко незабаром згорнеться. Цю суміш викладіть на серветку, щоб стекла сироватка. Вершкове масло розітріть із цукром, додайте яйця і ваніль. Потім додайте сир і молочну суміш, перемішайте. Додайте фініки, вишні і збиті вершки. Змішайте всі і акуратно викладіть у форму. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|