Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Здоров’я » Як не втрачати енергію під час Великого посту. Поради лікарів-дієтологів

Як не втрачати енергію під час Великого посту. Поради лікарів-дієтологів


Як не втрачати енергію під час Великого посту. Поради лікарів-дієтологів

Для людей, які ведуть активний спосіб життя, помірність харчування під час посту стає важким випробуванням. Додає проблем і весняний авітаміноз. З'являється сильна втома, запаморочення, а іноді й непритомні стани. Щоб не довести себе до "ручки", потрібно дотримуватися простих правил, які не суперечать правилам посту.

Лікарі-дієтологи радять їсти не менше п'яти разів на день. Через те, що пісна їжа некалорійна, важливо, щоб вона надходила в організм регулярно.



Для цього потрібно з'їдати сніданок, обід, полуденок, вечерю і ще щось пити перед сном. На сніданок ви повинні з'їдати три страви (наприклад, кашу, салат і чай), в обід теж (наприклад, суп, кашу з овочами й кисіль), на полуденок можна випити сік з сухариками, а на вечерю з'їсти салат, фруктовий плов і випити чай з варенням. На ніч можна випити розведений овочевий або фруктовий сік.

Так ви одержите близько трьох тисяч кілокалорій і задовольните потребу організму в енергії. Через те, що основа пісного раціону - овочі, приділіть особливу увагу їхньому готуванню. Намагайтеся готувати на парі або тушкувати. І чим менше за часом ви готуєте овочеві страви, тим більше вітамінів зберігаєте. Закладайте овочі в киплячу воду та знімайте з вогню злегка «сирими».

Виключаючи м'ясо і яйця, ми позбавляємо себе вітамінів групи В, фосфоліпідів, а так само кальцію, клітковини й мікроелементів. Заповнити ці «пробіли» можна за допомогою висівок. У них містяться біологічно активні речовини, що зв'язують іони важких металів і шкідливі продукти розпаду їжі. Завдяки цій здібності висівки сприяють очищенню кишечнику.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: