Як зробити ліверну ковбасу в домашніх умовах
14 листопад 2016 18:30
9 027
0
 Пригадайте, що ви останнім часом їли з нутрощів, окрім печінки? Мабуть, нічого. І причина не в тому, що вони не смачні, а у тому, що їх потрібно вміти смачно приготувати. Наприклад, зробити домашню ковбасу.
Інгредієнти:
2 кг свинячих легенів; 1 кг свинячої печінки; 2 кг свинячої грудинки; 100 г солі; 20 г чорного перцю; 15 г кориці; 50 г цибулі.
Приготування:
Легені та печінку бланшувати у киплячій воді протягом 20–30 хв, охолодити й разом із грудинкою двічі пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою.
Фарш добре вимішати зі спеціями і начинити ним тонкі яловичі кишки.
Зв’язати їх кілечком, варити 40 хв у підсоленій воді з додаванням цибулі.
Охолодити. За бажанням ковбасу можна обжарити на сковорідці чи у духовці. Тільки не забудьте проколоти оболонку.
Смачного!
|
|
|