Як зробити писанки з желе
29 квітень 2016 12:30
4 025
0
 Желейні писанки стануть неабияким сюрпризом для дітей.
Кольорові, ніби райдуга, вони готуються з невеликої кількості інгредієнтів та не потребують великої кулінарної майстерності, тому сміливо можна готувати їх разом з дітками.
Замість води можна використовувати сік, так буде ще корисніше.
Інгредієнти: декілька пакетиків різнокольорового сухого желе; курячі яйця з міцною шкаралупою; вода.
Приготувати желе як написано на упаковці. Зазвичай один пакетик залити 400 мілілітрами теплої води, перемішати і залишити щоб желатин розчинився.
Курячі яйця помити, зробити невеликі дірочки на тупому кінці яйця і вилити білок з жовтком. Шкаралупу всередині сполоснути кип’ятком. Замість яєчної шкарлупи можна використовувати спеціальні формочки у формі яєць.
За допомогою кулінарного шприца залити трішки желе в яєчну шкарлупу і поставити в холодильник, щоб захолонуло. І так вливати, чергуючи кольори.
Коли яйце буде повним, залишити його в холодильнику мінімум на 6 годин.
Коли желейні яйця повністю охолонуть, зняти яєчну шкарлупу, як з вареного, і викласти їх на тарілку.
|