Господині на замітку. 20 кулінарних хитрощів, які зроблять ваші страви смачнішими
28 липень 2021 17:00
978
0
Як у будь-якого мистецтва, у кулінарії є свої таємниці, які покоління кухарів передають з вуст у вуста. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих прийомів, які зроблять ваші страви смачнішими. 1. Любите перець чилі, але вас лякає його гострота? Просто видаліть насіння і перегородки, а потім промийте в холодній воді — аромат залишиться, а пекучість піде. 2. Щоб приготувати картоплю з хрусткою скоринкою без смаження в олії, присипте її борошном, перемішайте і запечіть. 3. Щоб зробити десерт, до складу якого входять жирні вершки, менш калорійним, замініть їх на 3/4 збитими білками. 4. Не знаєте, в холодну чи киплячу воду класти овочі? Все дуже просто: те, що росте під землею, кладіть в холодну, а то, що над землею, — в гарячу. 5. Щоб переконатися, що білки збиті досить добре, просто переверніть ємність з ними — якщо правильна консистенція, білкова маса залишиться на місці. 6. Спробуйте використовувати для салатів запечений у фользі буряк — на відміну від вареного, він краще зберігає смак, колір і, звичайно ж, вітаміни. 7. Нарізати цибулю кубиками дуже просто: розріжте цибулину навпіл, а потім зріжте верхівку. Зробіть кілька горизонтальних надрізів, потім кілька надрізів уздовж — їх кількість залежить від того, наскільки великі кубики ви хочете отримати, і, нарешті, поріжте поперек. 8. Завжди заправляйте салат тільки після того, як посолите, — олія в складі заправки не дозволить солі повністю розчинитися і ви ризикуєте отримати пересолену страву. 9. Один з головних трюків, який дозволить вашій пасті не злипнутися, — використовувати якомога більше води. Беріть не менше 1 літра на кожні 100 гр сухої пасти і ви отримаєте ідеальний результат. 10. Таємниця ідеального тіста для солодкої здобної випічки дуже проста: вага борошна повинна бути такою ж, як вага цукру, а вага яєць збігатися з вагою олії. 11. Щоб картопляне пюре вийшло повітряним, додайте разом з молоком харчову соду на кінчику ножа і збивайте пюре виделкою 2-3 хвилини. 12. Є кілька способів отримати більше соку з цитрусових: потримати їх у гарячій воді, погріти 15-20 секунд в мікрохвильовій печі і прокотити по столу, натискаючи долонею. 13. Щоб дізнатися, чи достатньо олія прогрілася для фритюру, опустіть в неї дерев’яну паличку. Якщо навколо неї утворилися бульбашки, можете починати готувати. 14. Щоб рис вийшов смачним і розсипчастим, спробуйте варити його в сковорідці, а перед тим, як додати води, злегка обсмажте з невеликою кількістю будь-якої олії. А щоб надати рису легкий аромат часнику, додайте у воду один зубчик, можна навіть неочищений, а в самому кінці приготування видаліть його. 15. Ніколи не додавайте олію у воду, де вариться паста, якщо ви хочете подавати її з соусом, — це завадить соусу просочити її і наситити своїм смаком. 16. Хочете розрізати помідор на часточки так, щоб весь сік залишився всередині? Ріжте його точно по заглибинах на поверхні — саме там проходять перегородки, що відокремлюють м’якоть від зерен. 17. Всі знають, що для того, щоб розкачати тісто для пирога, потрібно припорошити робочу поверхню борошном. Якщо мова йде про солодку випічку, замініть борошно на невелику кількість какао-порошку: він не вплине на смак пирога, але залишить тонкий, ледь вловимий аромат. 18, Щоб котлети вийшли смачними, трішки прогрійте цибулю у вершковому маслі або олії, а потім пропустіть через м’ясорубку разом з м’ясом. Це не тільки розкриє аромат цибулі і поліпшить смак страви, але і зробить її м’якшою, і вам точно не попадуться шматки сирої цибулі в готових котлетах. 19. У кожного кухаря є своя таємниця приготування ідеального стейка, але всі вони сходяться в одному: сковорідка для смаження повинна бути розпечена до такої міри, щоб від неї йшов дим. 20. Якщо готуєте страви з борошна, завжди чітко вимірюйте кількість інгредієнтів. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|