Господиням на замітку. Як варити яйця, щоби вони не тріскалися і добре чистилися
22 березень 2021 16:30
744
0
Яйця - продукт, який є в холодильнику будь-кого, не залежно від соціального статусу та кулінарних вподобань. Вони є основою більшості страв, а також вживаються окремо у смаженому, або вареному вигляді. Найчастіше готують на сніданок. Якщо підсмажити їх на сковороді справа не з важких, то правильно відварити потрібно ще вміти. До речі, як ідеально розрахувати час варіння яєць можна дізнатися тут. Аби яйця не потріскалися під час приготування відварювати слід на середньому чи малому вогні. Крім цього не варто кидати в кип'ячену воду, якщо продукт щойно дістали з холодильника. Через це яйця потріскаються. Краще почекати, поки набудуть кімнатної температури й опустити у воду. При цьому варто постійно стежити за рівнем рідини, за необхідності, долити потрібну кількість. Щоб яйця виглядали естетично й швидко та легко чистилися, потрібно додати у воду дрібку харчової соди. Головне не перебільшити із дозою, інакше продукт тхнутиме сірководнем. Якщо полюбляєте готувати у мультиварці, потрібно наповнити чашу холодною водою та занурити в неї яйця. Вони мають бути повністю покриті рідиною. Закрити кришку й увімкніть режим "Варка на парі". Якщо ваша мета відварити яйця в круту - слід встановити на таймері 10-12 хвилин, якщо ж полюбляєте рідкі - 5 хвилин вистачить. Коли мультиварка сповістить про готовність, на кілька хвилин яйця заливають холодною водою, очищують й подають до столу. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|