Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Як зробити... » Поради ласунам. Що треба їсти, щоби не хотілося солодкого

Поради ласунам. Що треба їсти, щоби не хотілося солодкого


Поради ласунам. Що треба їсти, щоби не хотілося солодкого

Постійний стрес, дисбаланс харчування, нестача вітамінів і гормональні порушення іноді роблять нас нестримними ласунами.

Якщо перевірка щитовидної залози не показала нічого кримінального – можна побороти «цукрову наркоманію» без ліків. Сила волі і усвідомлене бажання стати здоровішими – ось що нам знадобиться. Пропонуємо вам список з 12 продуктів харчування, які допомагають не тільки подолати тягу до солодощів, але і боротися зі стресом.



Гриби

Причина того, що ви не можете спокійно пройти в магазині повз полиць з шоколадками або тістечками, може полягати в нестачі хрому в організмі. Необхідно вводити в раціон продукти, багаті хромом, наприклад, гриби.

Ці унікальні дари лісу за мінеральним складом схожі з фруктами, а вуглеводів в них, як в овочах. Переконавшись, що перед вами неотруйні гриби, радійте: цей продукт здатний виводити з організму шкідливий холестерин, допомагати при розумовому виснаженні, покращувати стан шкіри, волосся і нігтів, а також допомагати роботі щитовидної залози.

Броколі

Ще одне джерело хрому, і до того ж джерело антиоксидантів і рослинної клітковини - брокколі. Вона стабілізує рівень цукру в крові, і тому це справжній «мастхев» для ласунів. Їсти її можна в будь-якому вигляді.

Риба і морепродукти

Дієтологи, які вивчають питання «цукрової наркоманії», дійшли висновку: справлятися з ситуацією допомагає наявність достатньої кількості білку в їжі. Білок дає енергію і відчуття ситості.

Нам згодиться і м'ясо, але риба – більш легка їжа, і можна вибирати недорогі сорти: мойву, оселедець.

Куряча грудка

Чого ми шукаємо в солодощах, наприклад, в шоколаді? Унікальну амінокислоту триптофан, яка приносить нам радість. Але ж триптофан міститься і в білому м'ясі курки та інших білкових продуктах – телятині, молоці. Причому в курячій грудці триптофану навіть більше, ніж в цукерках.

Авокадо

А також оливкова олія, оливки та інші джерела корисних рослинних жирів. Той, хто виключає з раціону жири, щоб не стати жирним - помиляється. Жир на тілі людини накопичується від надлишку вуглеводів. А рослинні мононенасичені жири допомагають нам контролювати рівень цукру в крові і дарують довге відчуття ситості.

Сало

Несподівано, так? Насправді цілком логічно. Свиняче сало – продукт унікальний і кумир багатьох спортсменів. Енергії дає багато, а тяжіння на шлунку ніякого.

Регулярне вживання невеликої кількості сала потрібно нам для профілактики хвороб серцево-судинної системи та для підживлення мозку.

Кефір

Кисломолочні продукти багаті пробіотиками – корисними бактеріями, які виступають як «санітари лісу» в нашому кишечнику.

Є теорія, що аномальна тяга до простих вуглеводів мучить багатьох людей, тому що в ШКТ переважає неправильна мікрофлора. А розвивається вона саме через неконтрольоване вживання солодощів. Виходить замкнуте коло: ми нестримно хочемо цукру, тому що їли багато цукру. Пробіотики розмикають це коло, населяючи організм корисною флорою.

Якщо кефір і кисле набридли, зверніть увагу на квашену капусту – ефект той же.

Кориця

Корицю прописують навіть діабетикам другого типу. Ця спеція знижує рівень цукру в крові, пригнічує відчуття голоду. Крім того, це природний антиоксидант. Каша, приправлена не цукром, а корицею, не здасться вам прісною. Щоб зменшити тягу до солодкого, можна іноді з'їдати ложечку меду з корицею.

Гарбуз

Це вуглеводний овоч, але велика кількість клітковини робить добру справу: вуглеводи засвоюються поступово, і рівень цукру в крові не «скаче».

Можна готувати гарбузові супи та каші, а можна і зробити помаранчеві «мармеладки» – запекти шматочки в духовці, приправивши, наприклад, корицею.

Боби

Квасоля, горох, сочевиця – все це рослинний білок, який легко засвоюється, джерело енергії для людини. Бобові містять харчові волокна, що забезпечують довгу ситість. Для веганів і вегетаріанців це незамінний продукт.

Морква

Маленька хитрість: трохи свіжої моркви, натертої на крупній тертці, додати в будь-яку страву – і ви будете отримувати багато корисних речовин непомітно для себе. Вуглеводи з солодкої моркви перетравлюються довго-довго і не викликають різких стрибків цукру в крові, а їжа, збагачена рослинною клітковиною, не буде застоюватися в вашому організмі. Травна система працюватиме, як годинник.

Соняшникове насіння

Коли хочеться солоденького або щось погризти, щоб підлікувати нерви, згадайте про горіхи та насіння. Якщо вам по кишені вишуканий горіх макадамія – відмінно, це ж справжня цукерка, створена самою природою, з унікальним смаком і вітамінним складом.

Але є і більш бюджетні способи побалувати себе і подзьобати чогось смачненького.

100 грамів очищеного соняшникового насіння рівняються по калорійності зі стандартною шоколадкою, а користі від соняшників куди більше буде.

Хтось заперечить: адже насіння руйнують емаль зубів! Можливо, але цукор руйнує зуби ще сильніше, а насіння містять залізо, селен, марганець, цинк і цілий ряд вітамінів. Вони сповільнюють процес старіння, особливо шкіри.

До того ж гризти насіння – це медитативно та заспокоює нерви.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: