Як приготувати пиріг із замороженою малиною
10 грудень 2016 18:13
3 861
0
Хрумке розсипчасте тісто, ніжна вершкова начинка, неповторний аромат випічки – все це в одному пирозі! Цей пиріг просто готувати, але який він вражаючий на смак і вигляд! Узимку для начинки візьміть заморожену малину або інші ягоди за вашим смаком, а влітку – свіжі ягоди. Для тіста потрібно: - 2 склянки борошна, - 200 г масла, - 2-3 ст. л. цукру, - 1 пакетик ванільного цукру, - дрібка солі, - 1 жовток. Для начинки: - 1,5 склянки замороженої малини, - 4-6 ст. л. цукру. Для заливки: - 180-200 г вершків або домашньої сметани, - 2 яйця, - 2-3 ст. л. цукру, - 1 пакетик ванільного цукру, - 2 ст. л. крохмалю. Приготування. Приготуйте тісто. Масло перетріть руками із борошном у розсипчасту крихту. Додайте звичайний і ванільний цукор, дрібку солі, перемішайте. Додайте жовток і замісіть тісто. Тісто повинно бути пластичним, тому, якщо потрібно, додавайте борошно. Готове тісто загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник мінімум на 30 хвилин. Малину витягніть із морозилки і покладіть у тарілку, щоб трохи розморозилась, доки тісто охолоджується у холодильнику. Через 30 хвилин вийміть тісто із холодильника. Роз’ємну форму для випікання змастіть маслом. Розтягуючи тісто руками, викладіть його у підготовлену форму, сформуйте бортики. Це основа нашого пирога. Її треба трохи запекти окремо від начинки. Для цього застеліть тісто пергаментом і насипте зверху приблизно склянку квасолі (або спеціальних кульок для пісочного тіста). Покладіть у розігріту до 200 °С духовку і випікайте 10-12 хвилин. Тим часом приготуйте заливку. Розмішайте яйця (не збивайте), додайте цукор, вершки або сметану, ванільний цукор і крохмаль, добре перемішайте. Вийміть основу із духовки, заберіть папір із квасолею. Одразу викладіть малину і залийте зверху заливкою. Випікайте у духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору тіста. Коли тісто уже золотисте, начинка може бути ще рідкою, але під час остуджування вона застигне. Вимкніть духовку і залишіть пиріг у ній ще на 10 хвилин. Потім вийміть і остудіть у формі. Найкраще перед нарізанням покласти пиріг у холодильник на 1-2 години. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|