Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » рецепти від Галини Орловської » Як приготувати пиріг із замороженою малиною

Як приготувати пиріг із замороженою малиною


Як приготувати пиріг із замороженою малиною

Хрумке розсипчасте тісто, ніжна вершкова начинка, неповторний аромат випічки – все це в одному пирозі!
Цей пиріг просто готувати, але який він вражаючий на смак і вигляд! Узимку для начинки візьміть заморожену малину або інші ягоди за вашим смаком, а влітку – свіжі ягоди.
Для тіста потрібно:
- 2 склянки борошна,
- 200 г масла,
- 2-3 ст. л. цукру,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- дрібка солі,
- 1 жовток.
Для начинки:
- 1,5 склянки замороженої малини,
- 4-6 ст. л. цукру.
Для заливки:
- 180-200 г вершків або домашньої сметани,
- 2 яйця,
- 2-3 ст. л. цукру,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 2 ст. л. крохмалю.

Приготування.

Приготуйте тісто. Масло перетріть руками із борошном у розсипчасту крихту. Додайте звичайний і ванільний цукор, дрібку солі, перемішайте. Додайте жовток і замісіть тісто. Тісто повинно бути пластичним, тому, якщо потрібно, додавайте борошно. Готове тісто загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник мінімум на 30 хвилин.

Малину витягніть із морозилки і покладіть у тарілку, щоб трохи розморозилась, доки тісто охолоджується у холодильнику.

Через 30 хвилин вийміть тісто із холодильника. Роз’ємну форму для випікання змастіть маслом. Розтягуючи тісто руками, викладіть його у підготовлену форму, сформуйте бортики. Це основа нашого пирога. Її треба трохи запекти окремо від начинки. Для цього застеліть тісто пергаментом і насипте зверху приблизно склянку квасолі (або спеціальних кульок для пісочного тіста). Покладіть у розігріту до 200 °С духовку і випікайте 10-12 хвилин.

Тим часом приготуйте заливку. Розмішайте яйця (не збивайте), додайте цукор, вершки або сметану, ванільний цукор і крохмаль, добре перемішайте.

Вийміть основу із духовки, заберіть папір із квасолею. Одразу викладіть малину і залийте зверху заливкою. Випікайте у духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору тіста.

Коли тісто уже золотисте, начинка може бути ще рідкою, але під час остуджування вона застигне.

Вимкніть духовку і залишіть пиріг у ній ще на 10 хвилин. Потім вийміть і остудіть у формі. Найкраще перед нарізанням покласти пиріг у холодильник на 1-2 години.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: