Як приготувати єгипетський пиріг "Фитир" із заварним кремом
23 листопад 2017 13:56
6 336
0
Пропонуємо вам спробувати приготувати єгипетський пиріг "Фитир" із заварним кремом Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним. Інгредієнти: 1 скл. молока; ½ ч. ложки сухих дріжджів; 1 яйце; 3-4 скл. борошна; 200 г масла; третина чайної ложки солі; Для крему: 1 яйце; 1 скл. цукру; 3 ст. ложки крохмалю; 2 скл. молока; ванілін. b] Приготування:[/b] Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння. В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто. Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом. Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом». Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник. Дістати тісто, розкатати окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри. Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста. Верхній шар має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста. Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем. Поставити у розігріту до 180 °С духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення. Коли охолоне, посипати цукровою пудрою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|