Солоне сирне печиво до пива та серіалів
13 листопад 2017 14:21
5 881
0
Часом хочеться чогось хрумкого, ароматного і зовсім не солодкого, а навпаки – пікантно-солоненького. Тож цей рецепт сирного печива – саме для такого випадку. До того ж, він несе неабияку практичну користь: по-перше, чудово замінить вам солоні снеки до пива, а по-друге не дасть пропасти сиру, який втратив свої смакові властивості, бо лежить у холодильнику тривалий час. Інгредієнти: 500 г кисломолочного сиру; 100 г твердого сиру; 100 г вершкового масла або маргарину; 1 ч. ложка солі; 1 яйце для змащування; 1 ч. ложка розпушувача для тіста; борошно; для посипання – насіння кунжуту, маку, кмину, льону або будь-якого іншого на ваш смак. Приготування: Холодне вершкове масло потерти на грубу тертку і перемішати з 0,5 скл. просіяного пшеничного борошна, розминаючи руками, щоб утворилася масна крихта. Додати охолоджений кисломолочний сир, сіль (для любителів гостренького можна додати по дрібці чорного та червоного меленого перцю) вимішати. Додати ще борошна до досягнення густого еластичного тіста та вимісити. Твердий сир потерти на грубій тертці. Яйце розділити на жовток і білок та збити їх виделкою в окремих посудинах. Розділити сирне тісто на 2 рівні частини. Присипаючи робочу поверхню борошном, одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 5-7 мм, змастити збитим білком та посипати половиною тертого твердого сиру. Скрутити тісто в тугий рулет та порізати поперек на тонкі овальні скибочки. Місце зрізу легенько вмокати в борошно та викладати на деко борошном вниз (деко нічим змащувати не потрібно – у процесі випікання з печива виділиться достатньо жиру). Верх печива змастити збитим жовтком та посипати будь-яким улюбленим насінням. Так само вчинити і з другою половиною сирного тіста. Випікати при температурі 180-190 градусів. Коли поверхня стане золотавою – печиво готове. Відразу дістати його з духовки та викласти на паперову серветку для вистигання. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|