Простий рецепт смачного печінкового паштету в торбинці
10 листопад 2017 12:53
4 503
0
Паштет, приготований за цим рецептом, виходить ніжний, м’який, дієтичний, чудово ріжеться і тримає форму. Особливість приготування цього паштету в тому, що він не запікається, а вариться у звичайній прозорій поліетиленовій торбинці або ж у пакеті для запікання. Інгредієнти: 400 г курячої або телячої печінки; 5 яєць; 5 ст. ложок манки; 4 цибулини; 50 г вершкового масла; сіль, чорний мелений перець до смаку; олія для смаження. Приготування: Печінку добре вимити, обсушити, очистити від плівочок. Цибулю почистити, порізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Покласти в пательню вершкове масло, дати йому розтанути, перемішати з цибулею і одразу ж зняти з вогню. Охолодити. Печінку і пасеровану цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. До отриманої суміші додати яйця, манку, посолити, поперчити, ретельно вимішати. Вийде досить рідка маса. Черпаком викласти печінкову масу в поліетиленову торбинку або пакет для запікання (для зручності помістити торбинку в глибоку посудину). Залишити трохи вільного місця в пакеті, бо під час варіння паштет збільшиться в об’ємі. Зав’язати пакет на вузлик та покласти його в іще один. Його також міцно закрити. Велику каструлю наповнити холодною водою, покласти в неї торбинку з паштетом. Поставити на вогонь і дати закипіти на середньому вогні. Накрити кришкою, залишивши отвір для виходу пари, зменшити вогонь до мінімуму, щоб вода не кипіла, а тільки мліла. Варити півтори години. Щопівгодини перевертати пакет із паштетом, щоб проварився рівномірно. Готовий торбинку з паштетом дістати з каструлі і, не знімаючи пакету, охолодити. Повністю охолоджений (у холодильнику) паштет звільнити від торбинки, порізати на скибочки. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|