Наші "страви гарбузові". Запікаємо з сиром, тушкуємо з м’ясом та запіканка на десерт
25 жовтень 2017 14:24
3 478
0
Гарбуз настільки універсальний продукт, що з ним виходять смачними, як перші страви, так і запіканки, випічка та десерти. Вони легко готуються і виглядають ароматними та яскравими. А крім того, гарбузи низькокалорійні і багаті клітковиною. Якщо ви на дієті, то гарбуз – ідеальний продукт для вашого раціону, оскільки його м’якоть, до того ж, багата на вітаміни А і В, білок, залізо і калій. Запечений гарбуз із сиром та французькою гірчицею Інгредієнти: 500 г гарбуза; 1 ст. л. олії; 100 г твердого сиру; 2 зубчики часнику; кілька гілочок петрушки; сіль, перець (за смаком); 2 ст. л. французької гірчиці. Приготування: Гарбуз помити, зрізати шкірку та нарізати великими кубиками. Додати сіль, перець і олію, добре перемішати. Перекласти гарбуз у форму для запікання. Додати роздавлені зубки часнику і посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 180 °С духовку і запікати 20-25 хвилин. Перед подачею прикрасити петрушкою. Мармурова сирна запіканка з гарбузом Інгредієнти: сир 500 г; цукор 100 г; крохмаль кукурудзяний 1 ст.л; яйця 2 шт.; Для гарбузової частини: гарбузове пюре 500 г; яйця 2 шт.; крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.; цукор 100 г; цедра одного апельсина; Приготування: У блендері подрібнити сир і цукор, додати яйця і крохмаль. Гарбуз помити, загорнути у фольгу і запікати близько години, остудити і вийняти ложкою м'якоть. Гарбузове пюре, цукор і апельсинову цедру подрібнити блендером. Додати яйця і крохмаль, перемішати. Роз'ємну форму змастити маслом і застелити пергаментом. У центр форми викладати по черзі сирну і гарбузову масу. Запікати 50 хвилин за температури 180 °С. Перед подачею повністю остудити. Печеня з яловичини з гарбузом і пивом Інгредієнти: яловичина 450 г; вершкове масло 30 г; червона цибуля 4 шт.; половина середнього гарбуза; морква 200 г; пиво 340 мл; часник 5 зубчиків; мускатний горіх - щіпка; лавровий лист 2 шт.; паличка кориці 1 шт.; цукор, сіль, перець за смаком Приготування: Нарізати яловичину на невеликі шматочки та приправити сіллю та перцем. Розтопити вершкове масло на середньому вогні і додати м'ясо. Готувати 10 хвилин до рум'яної скоринки. Нарізати очищені цибулини на великі кубики і додати до м'яса. Готувати ще 5 хвилин, потім налити пиво. Додати гвоздику разом з мускатним горіхом, лавровим листом і паличкою кориці. Довести до кипіння. Додати сіль, перець і цукор за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 2 години. Додати моркву і тушкувати ще 30 хв. Додати гарбуз та тушкувати ще півгодини. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|