7 рецептів печених яблук. Багато смаку та мінімум калорій
10 жовтень 2017 16:45
66 669
1
Чи знаєте ви, що яблука зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки. Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом. А ще печені яблука чудово підійдуть для тих,, хто веде здоровий спосіб харчування та піклується про свою фігуру. Тож пропонуємо вам сім чудових рецептів на будь-який смак. 1. Печені яблука з горіхами та сухофруктами Інгредієнти: 4 яблука (бажано великих), 50 грамів родзинок, 2 інжири, 2 фініка, 3 столові ложки горіхів, 1 чайна ложка кориці, щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп. Приготування: Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка. Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір. Запікати 30 хвилин при температурі 180 ºС. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом. 2. Печені яблука у ванільному соусі Інгредієнти: 4 великих яблука, 2 столові ложки натертого імбиру, 4 столові ложки меду, 25 грамів вершкового масла, 4 столові ложки білого вина, 300 грамів вершків, 2 жовтка, майже 2 столові ложки цукру, стручок ванілі або ванільний цукор. Приготування: Щоб приготувати ванільний соус, потрібно порізати ванільний стручок, зішкребти насіння, помістити в каструльку (або ж просто всипати 1 ч. ложку ванільного цукру) і туди ж вилити вершки, розігріти до появи перших бульбашок, зняти з плити, відставити на 10 хвилин і потім вийняти ваніль. Жовтки розтерти з цукром до білої маси і помаленьку ввести їх до ванільних вершків, поставити на вогонь і довести до легкого загустіння. Соус готовий. Видалити серцевину з яблук, і покласти в кожне по 1/2 столової ложки імбиру, по столовій ложці меду і по шматочку масла. Викласти яблука в глибоку форму, залити їх вином, помістити в духовку на 45 хвилин при температурі 160 ºС. До столу подавати з ванільним соусом. 3. Печені яблука із солодким кисломолочним сиром Інгредієнти: 4 яблука, 150 грамів кисломолочного сиру, 3 столові ложки родзинок, 3 столові ложки цукру, 3 столові ложки сметани, ваніль і кориця за смаком. Приготування: Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею. З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 ºС. 4. Печені яблука з вівсяними пластівцями Інгредієнти: 2 великих яблука, 2 столові ложки вівсяних пластівців, 5 столових ложок меду, по 1 столовій ложці мигдалю і фундуку, чайна ложка родзинок, сік одного лимона, кориця, мигдалеві пластівці для прикраси. Приготування: Яблука розрізати навпіл, очистити від серцевини і скропити соком лимона. Вівсяні пластівці змішати з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею. Нафарширувати половинки яблук готовою начинкою і поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180 ºС. Запечені яблука полити медом (кленовим сиропом або розтопленим шоколадом) і посипати мигдалевими пластівцями. 5. Печені яблука з калиною Інгредієнти: 6 великих яблук, жменька горіхів, 2 столові ложки родзинок, 1 столова ложка сушених ягід калини, 20 грамів ванільного цукру, кориця, 2 столові ложки вершків. Приготування: З 4 яблук зрізати «кришечки» (1/4 яблука), очистити від насіння та перетинок, помістити в духовку на 15 хвилин за температури 180 ºС. Інші 2 яблука почистити, натерти на крупній тертці, додати вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину. У підпечені яблука помістити начинку, прикрити «кришечкою» з яблука і пекти 15 хвилин у духовці при 180 ºС. За бажання притрусити печені яблука цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти. 6. Печені яблука з апельсиновим соком і курагою Інгредієнти: 4 яблука, 1 склянка порізаної кубиками кураги, півсклянки родзинок, півсклянки подрібнених горіхів, 4 чайні ложки меду, 4 столові ложки вершкового масла, 4 палички кориці, сік 4 апельсинів, лимонний сік і м’ята. Приготування: Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком. Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко. Викласти у форму, полити апельсиновим соком і пекти годину при температурі 180 ºС, час від часу поливаючи апельсиновим соком. 7. Печені яблука з курячим філе Інгредієнти: 8 великих яблук, 500 грамів курячого філе, 50 грамів горіхів, 50 грамів чорносливу, 1 цибулина, 2 зубці часнику, 1 яйце, по 2 столові ложки олії, вершкового масла, цукру і 1 склянка курячого бульйону. Приготування: Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи. Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати. З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання. У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180 ºС. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|