Квашені огірочки на зиму. Простий рецепт із "секретним" інгредієнтом
21 вересень 2017 13:53
6 488
0
Без сумніву, у кожної господині є свій рецепт квашення огірків. І в кожної свої секрети, як зробити так, щоб огірки були твердими, смачними і довше зберігалися. Пропонуємо рецепт із ще одним "секретним компонентом" – горілкою. Інгредієнти: На трилітрову банку огірків: свіжі огірки; кріп (стебла та суцвіття); 3-4 зубки часнику; корінь хрону; 4-5 листків дуба; 2 столові ложки горілки; 3 столові ложки солі; вода. Приготування: На дно банки кладемо кріп, корінь хрону, дубове листя, порізані зубки часнику. Помиті огірки, не обрізаючи кінчиків, викладаємо у банку. Залити огірки некип’яченою холодною (бажано джерельною або з колодязя) водою. Усю воду злити у посудину (таким чином ми відміряли необхідну кількість води). 3-4 ложки води відібрати і вилити (щоб, коли додамо сіль і горілку, розсол помістився у банку). У посудину з водою додати сіль, розчинити її і залити цим розсолом огірки. Зверху влити горілку і закрити банки капроновими кришками. Винести у холодне місце. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|