Простий рецепт приготування спотикача зі смородини
07 вересень 2017 14:00
2 426
0
Смородиновий спотикач хоч і виходить досить міцним, але завдяки чудовому смаку та аромату пити його саме задоволення. Інгредієнти: 750 мл горілки; по 1 кг смородини та цукру; 3,5 скл. води; 5 бутонів гвоздики; 3 горошини запашного перцю. Приготування: Смородину перебрати, вимити, обсушити на рушнику, скласти в емальовану миску і потовкти, перекласти в полотняний мішок, щоб стік сік. З цукру і води зварити густий сироп, весь час знімаючи піну. У готовий сироп влити сік з чорної смородини і ще раз закип’ятити, вкинути полотняну торбинку зі спеціями, зняти з вогню. Влити горілку, добре розмішати, поставити на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння, безперервно помішуючи, дати наливці загуснути, вийняти торбинку. Після цього остудити, розлити у пляшки, закупорити і зберігати в сухому прохолодному місці. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|