Консервуємо салат із зелених помідорів
01 вересень 2017 15:00
4 537
0
Пропонуємо вашій увазі рецепт помідорної заготовки, яка обов’язково посмакує усій родині. Для цього салату зелені помідори кращі від червоних тим, що мають більш щільну структуру і не розпадаються під час термічної обробки. Тож можна сміливо стерилізувати і смакувати! Інгредієнти: 2 кг зелених помідорів; 50 г солі; 500 мл води; 150 г цукру; 100 мл оцту; 40 г рафінованої олії; 3 цибулини; чорний перець горошком; духмяний перець; гірчиця в зернах; лавровий лист. Приготування: Помідори порізати на четвертинки (великі – на вісім частин), скласти в миску і насипати 20 г солі. Обережно перемішати і залишити на 8-10 годин. Через 10 годин з помідорів зцідити рідину, що утворилася. Цибулю порізати кільцями. На дно кожної банки покласти 1 ч. ложку гірчичних зерен, 2 горошини духмяного перцю, 3 горошини чорного перцю та один лавровий листок. В банки шарами викладати шматочки помідорів та цибулі. З води, 30 г солі, оцту та олії зварити маринад. Гарячим маринадом залити підготовлені помідори. Простерилізувати банки (якщо 0,5-літрові – 15 хв., якщо 1-літрові – 25 хв.), герметично закрутити кришками, перевернути догори дном до повного охолодження. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|