Готуємо смачне варення з зелених волоських горіхів
30 серпень 2017 14:13
2 457
0
Це надзвичайно смачне варення за смаком нагадує східні солодощі. А ще у ньому міститься багато йоду, тому воно буде корисне людям, які страждають від його дефіциту. Зберігати варення з зелених горіхів можна в темному, прохолодному місці до трьох років. Інгрідієнти: 80 молоденьких зелених горіхів; 4 л води; 1,2 кг цукру; 25 бутончиків гвоздики; 2 палички кориці; 2 ч. ложки лимонної кислоти. Приготування: Горіхи проколоти зубочисткою у 4-ох місцях, покласти в емальовану посудину, залити холодною водою і на 10 днів поставити вимочуватися у прохолодне місце. Воду потрібно міняти 2-3 рази на день. Горіхи промити, очистити тоненько від верхньої шкірочки ( варто надіти рукавички, щоб не покрасилися руки). У 3,5 літрів води додати лимонну кислоту, перемішати, викласти горіхи і лишити на добу. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин. Лишити горіхи на добу. Лимонну воду злити, горіхи промити. Пів літри води з’єднати з цукром, довести до кипіння, вкинути гвоздику і паличку кориці, хвилину проварити, додати горіхи, перемішати, варити на слабкому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Лишити варення на добу. Варення знову поставити на вогонь, як закипить, варити ще 15 хвилин на маленькому вогні. Зняти з вогню і лишити на добу, потім знову на вогонь і знову 15 хвилин проварити після закипання. Викласти гарячим в стерилізовані банки, закатати. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|