Готуємо відкритий м’ясний пиріг "кіш"
02 червень 2017 16:30
5 472
0
Вважається, що "кіш", відкритий пиріг з м'ясом, овочами, сиром та іншими інгредієнтами, — традиційна французька страва. Насправді перший кіш родом з середньовічного королівства Лотарингія, яке довго було спірною територією між Німеччиною та Францією. Французьке слово 'quiche' походить від німецького 'kuchen', яке перекладається як 'пиріг'. Тобто, кіш — страва частково німецька, частково французька. Кіш популярний не тільки в Європі, а також і в США, куди він прийшов у другій половині 20 століття. Готуємо корж Перший рецепт. Візьміть 2 чашки звичайного просіяного борошна і 2/3 чашки вершкового масла. За допомогою ножа для рубки тіста перемішайте борошно та масло, додайте дрібку солі та 5-7 столових ложок охолодженої кип'яченої води. Розкачайте тісто, сформуйте корж бажаної форми, викладіть його в форму з бортиками та зробіть кілька проколів виделкою. Запечіть в духовці (приблизно 10 хвилин), щоб корж став коричневого кольору. Другий рецепт. Візьміть 1 яєчний білок, чверть чашки оливкової олії та 2 столових ложки кефіру. Добре все перемішайте, після чого додайте 2 чашки борошна. Розкачайте тісто, сформуйте корж бажаної форми, викладіть його в форму з бортиками та зробіть кілька проколів виделкою. Запікайте в духовці приблизно 10 хвилин. Кіш з беконом та сиром Інгредієнти: корж; 100 грамів копченого бекону, нарізаного скибочками; півчашки подрібненої цибулі; 150 грамів подрібненого на тертці твердого сиру; 80 грамів подрібненого на тертці сиру пармезан; 4 злегка збитих яйця; склянка вершків 10% жирності. Приготування: Духовку нагрійте до 200 °С. У тарілці перемішайте скибочки бекону, цибулю та обидва види сиру. Помістіть інгредієнти в заморожений корж для пирога. В іншій тарілці збийте яйця з вершками, вилийте яєчно-вершкову суміш поверх бекону та сиру. Запікайте в духовці 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 175 °С та запікайте ще 35 хвилин — так, щоби поверхня кіша набула коричневатого відтінку. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|