Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо відкритий м’ясний пиріг "кіш"

Готуємо відкритий м’ясний пиріг "кіш"


Готуємо відкритий м’ясний пиріг "кіш"

Вважається, що "кіш", відкритий пиріг з м'ясом, овочами, сиром та іншими інгредієнтами, — традиційна французька страва.

Насправді перший кіш родом з середньовічного королівства Лотарингія, яке довго було спірною територією між Німеччиною та Францією. Французьке слово 'quiche' походить від німецького 'kuchen', яке перекладається як 'пиріг'. Тобто, кіш — страва частково німецька, частково французька.

Кіш популярний не тільки в Європі, а також і в США, куди він прийшов у другій половині 20 століття.

Готуємо корж

Перший рецепт. Візьміть 2 чашки звичайного просіяного борошна і 2/3 чашки вершкового масла. За допомогою ножа для рубки тіста перемішайте борошно та масло, додайте дрібку солі та 5-7 столових ложок охолодженої кип'яченої води.

Розкачайте тісто, сформуйте корж бажаної форми, викладіть його в форму з бортиками та зробіть кілька проколів виделкою. Запечіть в духовці (приблизно 10 хвилин), щоб корж став коричневого кольору.

Другий рецепт. Візьміть 1 яєчний білок, чверть чашки оливкової олії та 2 столових ложки кефіру. Добре все перемішайте, після чого додайте 2 чашки борошна. Розкачайте тісто, сформуйте корж бажаної форми, викладіть його в форму з бортиками та зробіть кілька проколів виделкою. Запікайте в духовці приблизно 10 хвилин.

Кіш з беконом та сиром

Інгредієнти:
корж;
100 грамів копченого бекону, нарізаного скибочками;
півчашки подрібненої цибулі;
150 грамів подрібненого на тертці твердого сиру;
80 грамів подрібненого на тертці сиру пармезан;
4 злегка збитих яйця;
склянка вершків 10% жирності.

Приготування:

Духовку нагрійте до 200 °С. У тарілці перемішайте скибочки бекону, цибулю та обидва види сиру. Помістіть інгредієнти в заморожений корж для пирога.

В іншій тарілці збийте яйця з вершками, вилийте яєчно-вершкову суміш поверх бекону та сиру. Запікайте в духовці 15 хвилин.

Потім зменшіть температуру до 175 °С та запікайте ще 35 хвилин — так, щоби поверхня кіша набула коричневатого відтінку.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: