Готуємо домашню версію лікера «Mozart»
14 травень 2017 13:26
2 833
0
Знаменитий шоколадний лікер «Mozart» виготовляють в австрійському Зальцбурзі – рідному місті Моцарта. Пропонуємо вам спробувати приготувати «Моцарт» по-українськи. Інгредієнти: 100 г чорного шоколаду; дрібка ванілі; 0,75 л горілки. Приготування: Шоколад дрібно потерти, пересипати в банку, додати ваніль, залити горілкою, закрити, збовтати, настоювати тиждень, щодня збовтувати. Сироп: по 200 мл молока і води, 0,5 кг цукру змішати, поставити на малий вогонь, постійно помішуючи, повністю розчинити цукор. Збільшити вогонь, довести до кипіння, варити кілька хвилин. Коли охолоне, додати горілку з шоколадом. Підігріти на водяній бані, щоб розчинився шоколад. Поставити на два тижні у холодильник, щодня збовтувати. Ще раз підігріти на водяній бані, щоб розчинилися шматочки шоколаду, відфільтрувати через марлю. Поставити на п’ять днів у холодильник. Зберігати у холодильнику не довше як три місяці, збовтувати перед вживанням. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|