Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » П’ять рецептів сирників на будь-який смак

П’ять рецептів сирників на будь-який смак


П’ять рецептів сирників на будь-який смак

Сирники можуть стати як прекрасним сніданком, так і десертом для будь-якого застілля.

Для початку пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам приготувати ідеальні сирники.

Сир для сирників обов'язково повинен бути свіжим і не кислим. Смачні сирники виходять з сиру жирністю від 7% до 18%, однак можна брати і знежирений сир. Сир ні в якому разі не повинен бути ні занадто рідким, ні занадто сухим. Якщо в сирі багато рідини, його можна підвісити в марлі, щоб відійшла зайва волога. Якщо сир сухий, в нього можна додати трохи густої сметани.

У класичному рецепті сирників не передбачені дріжджі або пекарський порошок, однак при бажанні можна поекспериментувати і зробити пишні сирники.

Перед тим як починати смажити сирники, сирну масу потрібно відставити на 30 хвилин, щоб тісто набуло потрібної консистенції.

Якщо зробити сирники занадто великими, їх буде складно просмажити, тому краще робити сирники середньої товщини.

Смажити сирники краще на середньому вогні, при цьому уважно стежити за тим, щоб вони не пересмажувалися. Сковороду краще використовувати з товстим дном, в ідеалі — з антипригарним покриттям.

Сирники (класичний рецепт)

Інгредієнти:
500 г сиру;
2 яєчних жовтки (або 1 яйце);
60 г борошна (100 мл);
сіль за смаком;
1 столова ложка цукру;

Приготування:

Змішайте сир, яєчні жовтки, сіль та цукор. Посипте долоні борошном та вручну виліпіть сирники бажаної форми. Слідкуйте за тим, щоб сирники виходили не дуже товстими, інакше їх буде складно просмажити. Коли сирі сирники будуть готові, можна на годину поставити їх в холодильник — так вони краще збережуть форму. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте на сковороду масло, і починайте смажити сирники.

В середньому, для кожної сторони потрібно 3-5 хвилин. Коли сирники будуть готові, подавайте на стіл теплими, можна зі сметаною.

Сирники з цедрою лимона та сухофруктами

Інгредієнти:
500 г сиру;
2 яйця;
півчашки цукру;
1/4 чайної ложки солі;
1/2 чайної меленої кориці;
цедра половинки лимона;
1/3 чашки родзинок, сухих вишень або журавлини;
борошно;
рслинна олія для смаження;

Приготування:

Розітріть сир до стану однорідної маси. Додайте яйця, сіль, цукор і добре перемішайте. Додайте родзинки, корицю, лимонну цедру і знову добре перемішайте. Додайте трохи борошна — так, щоб сирна маса перетворилася на густе тісто.

Руками сформуйте сирники і смажте на змащеній маслом сковороді. Коли знімете першу порцію сирників зі сковороди, розмістіть їх на паперовому рушнику, щоб стекли залишки масла. Подавати сирники можна зі сметаною.

Солоні сирники з цибулею

Інгредієнти:
1 чашка сиру;
1 чашка панірувальних сухарів;
1 чашка вівсянки;
1 цибулина, дрібно порізана;
2 чайні ложки подрібненої петрушки;
2 великих збитих яйця;
сіль і перець за смаком.

Приготування:

З'єднайте всі інгредієнти і добре перемішайте. Руками сформуйте млинці та підсмажте на олії. Після цього поставте млинці в духовку на 30 хвилин при температурі 350 градусів. Подавати сирники можна зі сметаною або будь-яким соусом на ваш розсуд.

Солоні сирники зі шпинатом

Інгредієнти:
2 чашки сиру;
300 г подрібненого замороженого шпинату;
1 чашка подрібнених горіхів;
1,5 чашки панірувальних сухарів з трав'яними приправами;
3 яйця;
1 чайна ложка часникового порошку;
сир моцарела;
соус або сметана на вибір;

Приготування:

Відваріть шпинат та злийте воду. Відставте в сторону півчашки панірувальних сухарів. Всі інші інгредієнти, включаючи шпинат, добре перемішайте і відставте на 5 хвилин. Руками сформуйте млинці та покрийте їх залишками паніровки.

Смажте млинці на змащеній маслом сковороді, готові млинці викладіть в каструлю. Зверху додайте соус і моцарелу. Поставте в духовку на 20 хвилин при високій температурі. Добре подавати на стіл з часниковим хлібом.

Сирники з картоплею

Інгредієнти:
250 г сиру;
1 велика відварена картоплина;
1 яйце;
1 столова ложка борошна;
1 чайна ложка цукру;
масло;
сіль;

Приготування:

Картоплю подрібніть на тертці. З'єднайте і перемішайте сир, борошно, яйця, натерту картоплю та цукор. Відставте сирну масу на 30 хвилин. Смажити сирники потрібно на сковороді з маслом, після чого можна поставити в духовку. Подавайте з соусом із сметани та кропу, або з солоними огірками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: