Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як краще заморозити овочі, ягоди та фрукти

Як краще заморозити овочі, ягоди та фрукти


Як краще заморозити овочі, ягоди та фрукти
Щоб якісно заморозити городину, найкраще брати свіжі, щойно зібрані овочі, ягоди й фрукти.

Тоді зберігається найбільше корисних речовин, а вигляд і аромат залишаються, як у свіжих продуктів. Для заморожування найкраще запастися пластиковими контейнерами чи спеціальними пакетами для заморожування, які герметично закриваються. Адже коли продукт заморожують відкритим чи коли в упаковці залишається багато повітря, городина пересихає, змінює колір та втрачає смак.

Усі овочі (крім огірків) можна заморожувати сирими. У багатьох випадках все-таки краще овочі бланшувати, щоб запобігти зміні забарвлення і смаку. Овочі слід розрізати на шматки (кольорову капусту розібрати на суцвіття) і проварити в підсоленій воді 2-4 хвилини, в залежності від виду. Потім охолодити в крижаній воді, добре просушити і заморозити.

Заморожені помідори
1 спосіб: помідори помити, витерти насухо, порізати кружальцями і викласти на вистелений кулінарною плівкою піднос в один шар. Заморозити помідори і уже замороженими упакувати в пакети для заморожування. Такі помідори чудово стануть у нагоді для приготування пирогів, піц, тощо.
2 спосіб: помідори помити, надрізати навхрест і залити окропом. Через 2-3 хв. відцідити і одразу залити холодною водою. Злити воду і зняти з помідор шкірку. Порізати, розкласти у контейнери і заморозити. Такі помідори знадобляться для соусів і заправок.
3 спосіб: Помідори почистити від шкірки, як описано у попередньому способі, змолоти блендером (можна протерти крізь сито, щоб прибрати кісточки), розкласти у порційні контейнери і заморозити.

 Зелений горошок
Горошок вилущити, занурити в окріп на 2 хв., відцідити, залити холодною водою, ще раз відцідити, просушити, розкласти в пакети для заморожування, випустити повітря і заморозити. Цей спосіб зберігає яскраво-зелений колір горошку, підходить він також для зерен кукурудзи.

Стручкова квасоля
Квасолю почистити, порізати на шматочки, занурити в окріп на 2 хв., відцідити, залити холодною водою, ще раз відцідити, просушити і заморозити.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: