Здивуйте близьких шоколадною паскою з горішками
14 квітень 2017 22:03
2 303
0
Щороку, готуючись до Великодня, кожна господиня береться до випікання пасок, наповнюючи дім ароматом родинного затишку та національних традицій. Деякі люблять рецепти, перевірені поколіннями, а хтось хоче здивувати своїх рідних. Саме для них ми пропонуємо рецепт приготування шоколадної паски. А ще... для любителів шоколаду. Інгредієнти: 400 г борошна; 150 мл молока; 100 г вершкового масла; 100 г темного шоколаду; 100 г цукру; 75 г родзинок; 30 г будь-яких подрібнених горіхів; 7 г сухих дріжджів; 1 яйце; 1 апельсин; 1 щіпка солі; Приготування: У теплому молоці розвести дріжджі, всипати ½ склянки просіяного борошна і добре перемішати, поставити на годинку в тепле місце. Потерти на тертці цедру з цілого апельсина, потім розрізати і відтиснути сік. Залити цим соком родзинки. Шоколад поламати на шматочки і розтопити в мікрохвильовій пічці або на водяній бані. Охолодити. В опару просіяти борошно, що залишилося, всипати цукор і сіль, збите яйце, додати шоколад, апельсиновий сік, злитий з родзинок, і розтоплене вершкове масло, замісити тісто і залишити на 1 годину в теплі. Додати в тісто родзинки разом з цедрою апельсина і горішками, знову все добре вимісити. Викласти тісто в форму, залишити на 30-40 хв підходити в теплі. Поставити паску в розігріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності. Дати готовій пасці трохи постояти в формі, потім дістати і охолодити на решітці. Полити білковою глазур’ю або помадкою з білого чи чорного розтопленого шоколаду. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|