Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Здивуйте близьких шоколадною паскою з горішками

Здивуйте близьких шоколадною паскою з горішками


Здивуйте близьких шоколадною паскою з горішками

Щороку, готуючись до Великодня, кожна господиня береться до випікання пасок, наповнюючи дім ароматом родинного затишку та національних традицій. Деякі люблять рецепти, перевірені поколіннями, а хтось хоче здивувати своїх рідних.

Саме для них ми пропонуємо рецепт приготування шоколадної паски. А ще... для любителів шоколаду.

Інгредієнти:

400 г борошна;
150 мл молока;
100 г вершкового масла;
100 г темного шоколаду;
100 г цукру;
75 г родзинок;
30 г будь-яких подрібнених горіхів;
7 г сухих дріжджів;
1 яйце;
1 апельсин;
1 щіпка солі;

Приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі, всипати ½ склянки просіяного борошна і добре перемішати, поставити на годинку в тепле місце.

Потерти на тертці цедру з цілого апельсина, потім розрізати і відтиснути сік. Залити цим соком родзинки.

Шоколад поламати на шматочки і розтопити в мікрохвильовій пічці або на водяній бані. Охолодити.

В опару просіяти борошно, що залишилося, всипати цукор і сіль, збите яйце, додати шоколад, апельсиновий сік, злитий з родзинок, і розтоплене вершкове масло, замісити тісто і залишити на 1 годину в теплі.

Додати в тісто родзинки разом з цедрою апельсина і горішками, знову все добре вимісити.

Викласти тісто в форму, залишити на 30-40 хв підходити в теплі. Поставити паску в розігріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності. Дати готовій пасці трохи постояти в формі, потім дістати і охолодити на решітці.

Полити білковою глазур’ю або помадкою з білого чи чорного розтопленого шоколаду.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: