Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Дуже простий рецепт великодньої паски

Дуже простий рецепт великодньої паски


Дуже простий рецепт великодньої паски

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт паски, який не викличе проблем навіть у тих, хто береться за приготування вперше.

До речі, з добіркою простих рецептів паски, які вдаються завжди, можна ознайомитися тут.



Інгредієнти:

250 мл молока;
1,5 ч. ложки сухих (або 30 г пресованих) дріжджів;
700 г борошна;
3 яйця;
50 г вершкового масла;
150 г цукру;
1 ч. ложка ванільного цукру;
1/2 лимона;
100 г родзинок;
100 г коньяку.

Для білої «шапочки»:
1 білок;
дрібка солі;
1/2 склянки цукрової пудри.


Приготування:

Дріжджі залити теплим (температура така, в якій ви купали б свою дитину) молоком, додати 1 склянку борошна, перемішати ложкою і залишити опару на 30 хв.

Тим часом збити яйця з цукром, додати розтоплене у мікрохвильовці (але не гаряче! те ж саме правило купання дитини) масло.

З половини лимона видушити сік, а цедру потерти на найдрібнішій тертці.

В опару обережно влити яєчно-масляну суміш, лимон і решту борошна. Замісити м’яке тісто. Трохи липнутиме до рук, але борошна багато сипати не варто, краще просто довше попрацювати руками, час від часу змочуючи їх рафінованою олією без запаху.

Коли тісто піддасться, щоб його можна було сформувати в колобок, покласти в миску, накрити чистим рушником і поставити в тепле місце, щоб підходило.

Родзинки перебрати, помити, залити коньяком.

Коли тісто підійде, додати до нього вимочені родзинки (можна в тісто вилити і коньяк, але тоді треба буде додати ще жменьку борошна). Вимісити ще раз.

Форми для пасок змастити маслом чи маргарином і вистелити папером для випікання. Змоченими в олії руками брати тісто і класти в форму не більше як на третину.

Запалити духовку. Поки вона розігрівається, форми з тістом поставити на плиту або в інше тепле місце, щоб добре підійшли.

Коли паски виростуть вдвоє, змастити верхівки молоком або підсолодженою водою, обережно поставити в розігріту до 170 °С духовку.

Перші 20-30 хвилин дверцята духовки бажано не відкривати. Потім можна обережно зазирнути. Коли верхушки добре зарум’яняться, паска готова. Вимкніть вогонь, але відразу не діставайте, нехай постоїть хвилин 10, дійде.

Обережно дістати паски з форм, поставити на решітку, щоб вистигли.

Приготувати глазур. Збити білок з дрібкою солі, поступово додаючи цукрову пудру. Коли піна стане густою і триматиме форму (навіть якщо посудину перевернути догори дном), змастити верхівки охолоджених пасок.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: