Готуємо шпроти власноруч
10 квітень 2017 21:13
3 100
1
Домашні шпроти за цим рецептом виходять ніжні і приємні на колір, вони чудово виглядатимуть на канапках. А рибна консистенція нічим не відрізнятиметься від виготовлених та консервованих у промислових умовах. Інгредієнти: 1 кілограм дрібної риби (кілька, мойва, хамса); 4 жмені сухого цибулиння; 100 грамів соняшникової олії; 2 столові ложки солі; 0,5 склянки дуже міцного чорного чаю; чорний перець (мелений і горошок); 6-8 шт. лаврового листя, рідкий дим. Приготування: Промити лушпиння цибулі, залити водою (приблизно 1,5 л) і залишити на 3-5 годин. Поставити на вогонь, варити 20 хвилин після закипання. Відставити, охолодити, процідити. Заварити міцний чай (1 пакетик на півсклянки окропу). Рибу почистити, видалити голови та нутрощі, добре промити. Цибульний відвар змішати з чаєм та сіллю, перемішати до повного розчинення солі. Рибу акуратно викласти у глибоке деко спинками догори (чим щільніше одна до одної, тим краще – рибини краще збережуть форму). Рівномірно посипати спеціями, полити олією і вилити підготовлений солений розчин (його має вийти приблизно 1 л) цибулиння з чаєм. Поставити у духовку на мінімальну температуру (130-140 °С) і готувати 2-3 години. Потрібно стежити за рівнем рідини, щоб риба підсушилася, але не підгоріла. За 5-10 хвилин до кінця приготування влийте в каструлю рідкий дим. Готові шпроти рекомендується зберігати в холодильнику. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|