Готуємо ризото з печерицями
04 квітень 2017 15:13
2 731
0
Перший опублікований рецепт ризото з’явився 1809 році у міланському збірнику рецептів «Сучасна кухня», хоча за легендами цю страву готували ще у XVI столітті. Інгредієнти: 1,5 склянки рису; 400 грамів свіжих печериць; зубчик часнику; 1 літр овочевого або грибного бульйону; 60 грамів вершкового масла; 2 столові ложки оливкової олії; 1 цибулина; свіжа петрушка; 50 грамів пармезану; перець і сіль за смаком.; Приготування: У глибокій сковорідці розтопити половину масла й обсмажити на ньому цибулю. Додати до цибулі рис й обсмажити протягом 3 хвилин. Додати четверту частину бульйону й тушкувати на слабкому вогні. Згодом поступово долити бульйон. На розігрітій оливковій олії підсмажити подрібнений часник, покласти подрібнені гриби (якщо лісові, то попередньо відварені до готовності у підсоленій воді) й смажити до повного випаровування рідини. У кінці приготування грибів додати сіль, перець та петрушку. З’єднати гриби з рисом. Зняти з плити, додати тертий пармезан та решту масла. Дати постояти під кришкою 2-3 хвилини й подати до столу. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|