Готуємо італійські фокаччіні
30 березень 2017 16:30
2 780
0
Це страва відома кожному італійцю, адже вона була попередником піци. Раніше фокаччіні були їжею бідняків, а для начинки використовували анчоуси та гриби. Згодом, ця страва стала дуже популярною. Її й досі із задоволенням готують італійські господині. Чарівний смак хрусткої картопляної скоринки, змащеної часниковим маслом, перетворює фокаччіні на справжній кулінарний шедевр, від якого не можливо відмовитися Інгредієнти: 300 г борошна; 150 мл теплого молока; 50 г вершкового масла; 12,5 г свіжих дріжджів; 6 г солі; 200 г пюре відвареної картоплі; Приготування: Картоплю відварити, почистити та розім’яти у пюре. У чашку міксера просіяти борошно, додати свіжі дріжджі і добре розмішати з борошном. Додати м’яке вершкове масло, тепле молоко і замісити тісто. Додати сіль та в кінці картопляне пюре. Вимішувати впродовж 5 хвилин, тісто має бути м’яким. Скачати тісто в кулю та покласти в тепле місце, доки його об’єм не збільшиться вдвічі. Духовку нагріти до 220 °С. Коли тісто підійде, розкачайте його до товщини 0,5 см. Вирізати кружечки формочкою (розмір підберіть на ваш смак). Вкрити деко папером для випічки і випікати фокаччіні в нагрітій духовці впродовж 15 хвилин (або поки не стануть золотистими). Готові фокаччіні можна змастити часниковим маслом або олією та присипати крупною сіллю. Фокаччіні, як і піту, дуже зручно начиняти салатами. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|