Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо італійські фокаччіні

Готуємо італійські фокаччіні


Готуємо італійські фокаччіні

Це страва відома кожному італійцю, адже вона була попередником піци. Раніше фокаччіні були їжею бідняків, а для начинки використовували анчоуси та гриби.

Згодом, ця страва стала дуже популярною. Її й досі із задоволенням готують італійські господині.

Чарівний смак хрусткої картопляної скоринки, змащеної часниковим маслом, перетворює фокаччіні на справжній кулінарний шедевр, від якого не можливо відмовитися

Інгредієнти:
300 г борошна;
150 мл теплого молока;
50 г вершкового масла;
12,5 г свіжих дріжджів;
6 г солі;
200 г пюре відвареної картоплі;

Приготування:

Картоплю відварити, почистити та розім’яти у пюре.

У чашку міксера просіяти борошно, додати свіжі дріжджі і добре розмішати з борошном.

Додати м’яке вершкове масло, тепле молоко і замісити тісто. Додати сіль та в кінці картопляне пюре.

Вимішувати впродовж 5 хвилин, тісто має бути м’яким.

Скачати тісто в кулю та покласти в тепле місце, доки його об’єм не збільшиться вдвічі.

Духовку нагріти до 220 °С.

Коли тісто підійде, розкачайте його до товщини 0,5 см. Вирізати кружечки формочкою (розмір підберіть на ваш смак).

Вкрити деко папером для випічки і випікати фокаччіні в нагрітій духовці впродовж 15 хвилин (або поки не стануть золотистими).

Готові фокаччіні можна змастити часниковим маслом або олією та присипати крупною сіллю.

Фокаччіні, як і піту, дуже зручно начиняти салатами.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: