Не знаєте чим замінити майонез? Приготуйте чудовий йогуртовий соус
27 березень 2017 16:30
2 400
1
Пропонуємо вашій увазі рецепт надзвичайно смачного і, на відміну від магазинного майонезу, корисного соусу на основі йогурту. Адже він не піддається термічній обробці і зберігає усі корисні властивості і самого йогурту, і свіжої зелені, і оливкової олії. Цей соус універсальний – він підходить і до салатів, і до м’яса. Спробуйте поекспериментувати з добавками, та підібрати свій улюблений смак. Інгредієнти: 300 мл натурального йогурту без цукру і наповнювачів; 3 зубці часнику; 5 очищених волоських горіхів; ¼ лимона; сіль, цукор, мелений чорний перець; кріп, петрушка, інша зелень за смаком. Приготування: Друшляк встелити чистою марлею, складеною в кілька шарів і викласти туди йогурт. Зав’язати кінці марлі і поставити в холодильник на 3-4 години, для того, щоб з нього стекла вся сироватка. Обсмажити горіхи. Порубати ножем дрібно. Зелень помити, перебрати, видалити грубі стебла. Часник посікти. Влити в чашу блендера олію, додати сіль, цукор, перець, зелень, часник, горіхи. Перемолоти до однорідного стану. Видушити туди сік з ¼ лимона і ще раз збити. Дістати йогурт з ходолильника, обережно дістати його з марлі. Перемішати йогурт з олійною масою. Подавати в соуснику до холодних і гарячих страв. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|