7 простих страв з фаршу, які дуже легко приготувати
20 березень 2017 22:04
9 108
0
Фарш буває свинячим, яловичим, курячим або рибним. Із ним чудово поєднуються будь-які овочі, а також смакують різноманітні соуси. Його можна придбати готовим у супермаркеті, але найкраще зробити його власноруч. Фарш можна використати в приготуванні котлет, супів, запіканок, голубців, начинок для млинців, пиріжків – перелік нескінченний. Пропонуємо вашій увазі 7 рецептів простих страв із фаршу, які може приготувати кожен 1. Тефтелі з грибами у духовці Інгредієнти: 450 грамів м’ясного фаршу; 300 грамів печериць; 90 грамів твердого сиру; 150 мілілітрів води; неповна склянка рису; 1 цибулина; 1,5 склянки томатного соку; 5 столових ложок сметани; 3 столові ложки борошна; 1 чайна ложка цукру; 2 зубці часнику; кріп, мелений чорний перець, сіль. Приготування: Рис промити, зварити і охолодити. Цибулю, печериці та часник подрібнити ножем або за допомогою блендера. Твердий сир натерти на крупній тертці. М’ясний фарш розім’яти, додати рис, подрібнену цибулю з печерицями і часником, все ретельно вимішати. До фаршу додати натертий сир, подрібнену зелень кропу, сіль і перець, все добре вимішати. У форму для запікання викладати сформовані з фаршу кульки-тефтельки в один шар. В окремій ємності перемішати томатний сік з цукром, додати сметану і ще раз вимішати. У склянку холодної води додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок і з’єднати з томатним соком, вимішати все та залити цією сумішшю тефтельки. Накрити форму для запікання фольгою і відправити в розігріту духовку на годину, випікати при температурі 180 ºС. 2. Котлети в духовці Інгредієнти: 500 грамів змішаного м’ясного фаршу; 2 склянки панірувальних сухарів; 1 яйце; цибулина; столова ложка крохмалю; мелений чорний перець, сіль. Приготування: Цибулю дрібно порізати і додати в розім’ятий фарш, перемішати. До фаршу додати яйце, крохмаль, перець і сіль, все ретельно перемішати. Форму для запікання змазати олією. З фаршу сформувати невеличкі, акуратні, однакового розміру котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти в форму для запікання. Пекти близько 20 хвилин при температурі 200 ºС. 3. М’ясний рулет з яйцем Інгредієнти: 500 грамів м’ясного фаршу; 5 яєць; 1 цибулина; 4 столові ложки молока; петрушка, мелений чорний перець, сіль. Приготування: Зварити 4 курячих яйця, остудити. 1 яйце збити з молоком і додати в фарш, добре вимішати. Цибулю та петрушку дрібно порізати, додати в фарш, вимішати, посолити, поперчити та ще раз перемішати. Форму для запікання застелити фольгою, викласти на неї частину фаршу. На фарш уздовж розкласти варені яйця, а поверх викласти фарш, який залишився. За допомогою фольги сформувати рулет. Випікати при температурі 180 ºС, близько 40 хвилин. 4. М’ясний хлібець із болгарським перцем Інгредієнти: 600 грамів м’ясного фаршу; 130 мілілітрів молока; 1 яйце; 1 болгарський перець; 2 столові ложки олії; пів чайної ложки паприки; мелений чорний перець, сіль. Приготування: Болгарський перець помити, просушити паперовим рушничком і змазати олією, помістити на деко і поставити в розігріту до 180 ºС духовку на 15 хвилин. Дістати перець, зняти шкірку, вийняти середину з насінням і порізати кубиками м’якоть. Фарш перемішати, додати сіль, мелений чорний перець, паприку, яйце, молоко, болгарський перець і все перемішати за допомогою блендера. Невеличку форму для запікання, з високими бортиками застелити фольгою, змазати олією і викласти фарш, зверху фольгу загорнути. Пекти при температурі 200 ºС 30 хв., а потім розкрити м’ясний хліб щоб підрум’янився і ще випікати близько 20 хвилин. 5. Котлети з вівсяними пластівцями Інгредієнти: 500 грамів м’ясного фаршу; 50 грамів панірувальних сухарів; 50 мілілітрів молока; півсклянки вівсяних пластівців; півсклянки води; 1 куряче яйце4 цибулина, зубчик часнику; мелений чорний перець, сіль, зелень за смаком. Приготування: Яйця збити з молоком до однорідної маси і залити вівсяні пластівці, щоб настоялись півгодини. М’ясний фарш розім’яти, додати замочені вівсяні пластівці, подрібнену зелень, перець і сіль, все ретельно перемішати. З фаршу сформувати котлетки, виваляти їх в панірувальних сухарях і підсмажити з обох сторін до рум’яності. Викласти всі котлети в сковорідку, додати трішки води, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно 20 хвилин. 6. Рибні котлетки Інгредієнти: 600 грамів рибного фаршу; 250 грамів сметани; 3 цибулини; куряче яйце; 5 столових ложок води; 3 столові ложки вівсяних пластівців; 2 столові ложки олії; 2 столові ложки соєвого соусу, чайна ложка паприки, мелений чорний перець. Приготування: Цибулю дрібненько подрібнити, перемішати з рибним фаршем, додати яйце, соєвий соус, вівсяні пластівці, олію, мелений чорний перець, 2 столові ложки сметани і все ретельно перемішати. В окремій ємності перемішати сметану, яка залишилась з водою, меленим чорним перцем і паприкою. У форму для запікання покласти ложку сметани, потім шар з рибних котлеток. полити соусом з паприкою, і знову шар котлеток политих соусом. Для цього краще обрати невеличку форму для запікання але глибоку. Помістити в розігріту духовку і випікати 40 хвилин при температурі 160 ºС. 7. Відбивні з фаршу Інгредієнти: 500 грамів індичого фаршу; 4 курячі яйця; 5 столових ложок борошна; мелений чорний перець. Приготування: Фарш можна використовувати і зі свинини, яловичини чи навіть курячий. Фарш має бути не рідким, додати в нього сіль, перець, ретельно вимішати. 4 яйця гарненько збити, посолити, поперчити. З фаршу сформувати невеличкі кульки і сформувати невеличкі відбивні, виваляти їх в борошні, вмочити в яйце і смажити на олії до готовності. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|