Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » 7 простих страв з фаршу, які дуже легко приготувати

7 простих страв з фаршу, які дуже легко приготувати


7 простих страв з фаршу, які дуже легко приготувати

Фарш буває свинячим, яловичим, курячим або рибним. Із ним чудово поєднуються будь-які овочі, а також смакують різноманітні соуси.

Його можна придбати готовим у супермаркеті, але найкраще зробити його власноруч.

Фарш можна використати в приготуванні котлет, супів, запіканок, голубців, начинок для млинців, пиріжків – перелік нескінченний.

Пропонуємо вашій увазі 7 рецептів простих страв із фаршу, які може приготувати кожен

1. Тефтелі з грибами у духовці

7 простих страв з фаршу, які дуже легко приготувати


Інгредієнти:

450 грамів м’ясного фаршу;
300 грамів печериць;
90 грамів твердого сиру;
150 мілілітрів води;
неповна склянка рису;
1 цибулина;
1,5 склянки томатного соку;
5 столових ложок сметани;
3 столові ложки борошна;
1 чайна ложка цукру;
2 зубці часнику;
кріп, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

Рис промити, зварити і охолодити. Цибулю, печериці та часник подрібнити ножем або за допомогою блендера.

Твердий сир натерти на крупній тертці. М’ясний фарш розім’яти, додати рис, подрібнену цибулю з печерицями і часником, все ретельно вимішати.

До фаршу додати натертий сир, подрібнену зелень кропу, сіль і перець, все добре вимішати.

У форму для запікання викладати сформовані з фаршу кульки-тефтельки в один шар. В окремій ємності перемішати томатний сік з цукром, додати сметану і ще раз вимішати. У склянку холодної води додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок і з’єднати з томатним соком, вимішати все та залити цією сумішшю тефтельки.

Накрити форму для запікання фольгою і відправити в розігріту духовку на годину, випікати при температурі 180 ºС.

2. Котлети в духовці

Інгредієнти:

500 грамів змішаного м’ясного фаршу;
2 склянки панірувальних сухарів;
1 яйце;
цибулина;
столова ложка крохмалю;
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

Цибулю дрібно порізати і додати в розім’ятий фарш, перемішати. До фаршу додати яйце, крохмаль, перець і сіль, все ретельно перемішати. Форму для запікання змазати олією.

З фаршу сформувати невеличкі, акуратні, однакового розміру котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти в форму для запікання. Пекти близько 20 хвилин при температурі 200 ºС.

3. М’ясний рулет з яйцем

Інгредієнти:

500 грамів м’ясного фаршу;
5 яєць;
1 цибулина;
4 столові ложки молока;
петрушка, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

Зварити 4 курячих яйця, остудити. 1 яйце збити з молоком і додати в фарш, добре вимішати.

Цибулю та петрушку дрібно порізати, додати в фарш, вимішати, посолити, поперчити та ще раз перемішати.

Форму для запікання застелити фольгою, викласти на неї частину фаршу. На фарш уздовж розкласти варені яйця, а поверх викласти фарш, який залишився. За допомогою фольги сформувати рулет. Випікати при температурі 180 ºС, близько 40 хвилин.

4. М’ясний хлібець із болгарським перцем

7 простих страв з фаршу, які дуже легко приготувати


Інгредієнти:

600 грамів м’ясного фаршу;
130 мілілітрів молока;
1 яйце;
1 болгарський перець;
2 столові ложки олії;
пів чайної ложки паприки;
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

Болгарський перець помити, просушити паперовим рушничком і змазати олією, помістити на деко і поставити в розігріту до 180 ºС духовку на 15 хвилин.

Дістати перець, зняти шкірку, вийняти середину з насінням і порізати кубиками м’якоть. Фарш перемішати, додати сіль, мелений чорний перець, паприку, яйце, молоко, болгарський перець і все перемішати за допомогою блендера.

Невеличку форму для запікання, з високими бортиками застелити фольгою, змазати олією і викласти фарш, зверху фольгу загорнути.

Пекти при температурі 200 ºС 30 хв., а потім розкрити м’ясний хліб щоб підрум’янився і ще випікати близько 20 хвилин.

5. Котлети з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

500 грамів м’ясного фаршу;
50 грамів панірувальних сухарів;
50 мілілітрів молока;
півсклянки вівсяних пластівців;
півсклянки води;
1 куряче яйце4
цибулина, зубчик часнику;
мелений чорний перець, сіль, зелень за смаком.

Приготування:

Яйця збити з молоком до однорідної маси і залити вівсяні пластівці, щоб настоялись півгодини. М’ясний фарш розім’яти, додати замочені вівсяні пластівці, подрібнену зелень, перець і сіль, все ретельно перемішати. З фаршу сформувати котлетки, виваляти їх в панірувальних сухарях і підсмажити з обох сторін до рум’яності.

Викласти всі котлети в сковорідку, додати трішки води, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно 20 хвилин.

6. Рибні котлетки

Інгредієнти:

600 грамів рибного фаршу;
250 грамів сметани;
3 цибулини;
куряче яйце;
5 столових ложок води;
3 столові ложки вівсяних пластівців;
2 столові ложки олії;
2 столові ложки соєвого соусу,
чайна ложка паприки, мелений чорний перець.

Приготування:

Цибулю дрібненько подрібнити, перемішати з рибним фаршем, додати яйце, соєвий соус, вівсяні пластівці, олію, мелений чорний перець, 2 столові ложки сметани і все ретельно перемішати. В окремій ємності перемішати сметану, яка залишилась з водою, меленим чорним перцем і паприкою.

У форму для запікання покласти ложку сметани, потім шар з рибних котлеток. полити соусом з паприкою, і знову шар котлеток политих соусом. Для цього краще обрати невеличку форму для запікання але глибоку. Помістити в розігріту духовку і випікати 40 хвилин при температурі 160 ºС.

7. Відбивні з фаршу

Інгредієнти:
500 грамів індичого фаршу;
4 курячі яйця;
5 столових ложок борошна;
мелений чорний перець.

Приготування:

Фарш можна використовувати і зі свинини, яловичини чи навіть курячий. Фарш має бути не рідким, додати в нього сіль, перець, ретельно вимішати.

4 яйця гарненько збити, посолити, поперчити. З фаршу сформувати невеличкі кульки і сформувати невеличкі відбивні, виваляти їх в борошні, вмочити в яйце і смажити на олії до готовності.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: