Смачні та пісні вареники з квашеною капустою та гречкою
07 березень 2017 12:38
4 728
0
![]() Рецептів смачних вареників – величезна кількість. У кожному регіоні України є свої, та ще й майже будь-яка господиня має власні секрети приготування. Пропонуємо вам приготувати вареники з квашеною капусти та гречкою. Інгредієнти: борошно - 500 г; сода - 1 ч. л.; лимонний сік - 1 ст. л.; квашена капуста - 2 склянки; варена гречка (солена) - 2 склянки; ріпчаста цибуля - 250 г; сіль, перець. Квашену капусту відварити у невеликій кількості води на малому вогні, накривши кришкою, поки не стане м’якою. У велику посудину просіяти борошно, додати дрібку солі і соду, перемішати. Воду (150 г) розвести з лимонним сокомі вилити до борошна, перемішати. Потім поступово додати ще 150 г води і замісити нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушником і покласти в холодильник на 30-40 хв. Відварену капусту зцідити на друшляк, руками відтиснути від зайвої рідини і подрібнити ножем. Цибулю очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками. Порізану цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати капусту, перемішати і на середному вогні потушкувати 5 хв. До капусти з цибулею додати гречку, перемішати, поперчити, посолити та зняти з вогню. Начинка для пісних вареників готова. Тісто розділити на дві частини. Одну частину тіста розкачати в круг, товщиною приблизно 2 мм. Другу половину тіста (з нього зробите вареники наступного разу) поки що загорнути в поліетиленовий пакет або прикрити рушничком, щоб воно не присихало. З розкачаного тіста склянкою витиснути кружечки, залишки додати до іншої половини тіста. На кружечок тіста викласти чайну ложку (з гіркою) начинки і зліпити вареник. Вареники викласти в киплячу підсолену воду, акуратно помішати, щоб вони не прилипли до дна і швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, на невеликому вогні поварити їх ще 3-4 хв. Потім шумівкою вареники викласти у посудину. Під час посту подавати такі вареники добре з грибною підливою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|