Готуємо поживний томатний суп з курятиною та квасолею
17 лютий 2017 19:35
2 413
0
Найдовше в цьому рецепті – приготувати квасолю. Тому радимо зробити це заздалегідь. Решта ж – готується досить швидко і просто. Супчик виходить густий та поживний. А от зі спеціями можна поекспериментувати: окрім запропонованих спробуйте ще мелену паприку та орегано. Ці трави розкривають томатний смак супу несподівано оригінально. Інгредієнти: 200 г квасолі; 200 курячого м’яса без кісток; 2 зубчики часнику; 1 морквина; 1 цибулина; 500 г свіжих помідорів (або 250 г томатної пасти); соняшникова олія для смаження; сіль, перець, трави (петрушка, кріп, базилік) на смак. Приготування: Квасолю замочити в холодній воді на 2-3 години і відварити майже до готовності. Цибулю і часник дрібно посікти, моркву потерти на грубій тертці, усе підсмажити в невеликій кількості олії протягом 4-5 хвилин, помішуючи. Свіжі помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку, подрібнити у блендері, додати до цибулі з морквою та часником, смажити на малому вогні, помішуючи, до часткового випарування рідини. Якщо замість помідорів томатна паста, то її просто покласти в пательню і ретельно вимішати з овочами, дати покипіти на мінімальному вогні 3 хвилини. Куряче м’ясо порізати на невеликі шматочки, додати у сковорідку. Смажити все разом 7-8 хвилин, доки курятина не змінить колір і не перестане виділяти сік. Перекласти все в каструлю, залити 1,5 л окропу. Покласти відварену квасолю, трави, сіль і перець. Закип’ятити і варити на слабкому вогні (щоб рідина не булькала, а лише мліла) близько 40 хвилин. Зняти з вогню, налити в глибокі тарілки, прикрасити свіжою зеленню, подавати з грінками. Замість вареної квасолі у суп можна додати і консервовану, однак враховуйте, що така квасоля повністю готова до вживання і за 40 хвилин може розваритися «в кашу», тому її потрібно класти в суп не раніше, як за 10 хвилин до закінчення приготування. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|