Утилізуємо вчорашнє картопляне пюре. Готуємо зрази з лівером
09 лютий 2017 23:00
6 015
0
Коли нам кажуть, що залишки вчорашньої їжі можна легко перетворити у нову смачну страву, ми зазвичай згадуємо про зрази. Для тіста цілком згодиться вчорашнє картопляне пюре, що з вечері залишилося. А рецептів начинок – просто не злічити. Ми пропонуємо вам приготувати зрази з лівером. І не поскупіться на спеції – чим прянішою і гострішою вийде ця страва – тим цікавішим буде її смак. Інгредієнти: 0,5 кг картоплі; 2 яйця; 3 ст. ложки борошна (+ борошно для панірування); 200 г легенів (свинячих або яловичих); 200 г серця; 200 печінки; 1 цибулина; 1 ст. ложка вершкового масла; соняшникова олія для смаження; сіль, перець на смак. Приготування: Для приготування ліверної начинки необхідно легені, серце та печінку вимочити протягом години, кілька разів змінюючи воду. Зварити у підсоленій воді з додаванням духмяного перцю та лаврового листка до готовності. Охолодити, перекрутити через м’ясорубку. Цибулину дрібно посікти та підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, додати в лівер, посолити, поперчити на смак. Картоплю почистити і зварити, потовкти як на пюре (якщо у вас залишилося вчорашнє пюре – використайте його). Коли схолоне, додати яйця, борошно, замісити тісто. Мокрими руками беремо грудочку тіста, формуємо з неї невеликий пляцочок, чайною ложкою кладемо в середину ліверну начинку, защипаємо краї і формуємо овальні пиріжки. Паніруємо їх у борошні та викладаємо на розігріту пательню з достатньою кількістю олії. Смажити зрази треба на помірному вогні з обох боків до світло-коричневої скоринки. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|