Поєднуємо назвичне. Рецепт тушкованої свинини з вишнями
02 лютий 2017 19:47
2 738
0
Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування тушкованої свинини з вишнями. Власне, технологія рецепту зовсім не нова – після тривалого тушкування свинина стає такою ніжною, що її можна їсти губами. А от вишні відіграють роль надзвичайно вдалої приправи – їх кисло-солодкий смак та тонкий літній аромат не лише додають м’ясу пікантності, а й нейтралізують жир. Інгредієнти: 1 кг свинини (найкраще ошийок); 200 г свинячого сала або підчеревини; 5 цибулин; 200 г вишень (можна заморожених або консервованих); 1 ч. ложка цукру; сіль, перець до смаку. Приготування: З вишень видалити кісточки, посипати 1 ч. ложкою цукру і відставити, щоб пустили сік. Якщо заморожені – розморозити, також поцукрувати, сік, що при цьому виділятиметься, не виливати. Сало порізати брусочками і обсмажити у глибокій пательні, щоб витопити з нього смалець. Свиняче м’ясо порізати на середні шматочки і покласти в розігріту пательню і обсмажити до зарум’янення. Накрити кришкою і готувати на малому вогні приблизно 30 хвилин, час від часу відкриваючи кришку і помішуючи. Цибулю порізати півкільцями, додати до м’яса, збільшити вогонь і підсмажити до золотистого кольору. Коли цибуля достатньо зазолотиться, страву посолити і поперчити. Влити в сковорідку приблизно 2/3 склянки гарячої води, накрити кришкою тушкувати 30 хв. Додати вишні разом із вишневим соком, перемішати, знову накрити кришкою і тушкувати ще 30-40 хв. Готову свинину з вишневим соусом зняти з вогню та одразу ж подавати з гарніром. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|