Здивуйте домашніх котлетами "Черепашка"
27 січень 2017 20:10
2 228
0
Якщо вашій дитині наскучили звичайні страви, та ще й погано з апетитом, пропонуємо приготувати котлетки "Черепашка" за цим рецептом. Інгредієнти: 300 грамів м’ясного фаршу; 5 сосисок; 1 яйце; 50 грамів білого хліба; 1 невелика цибулина; сіль; 100 грамів твердого сиру; чорний мелений перець (+ горошок для оформлення); листя салату (для оформлення). Приготування: Спочатку готуємо основу – фарш. У перемелене м’ясо додати розмочений у воді чи молоці і відтиснутий хліб, яйце, натерту дрібно цибулю. Посолити й поперчити. Вимішати та вибити. Сосиски почистити. З трьома сосисками зробити такі маніпуляції: кожну розрізати вздовж на дві частини, потім упоперек. З одного боку (заокругленого) кожного шматочка зробити надрізи. У нас вийшли лапки для трьох черепах (по 4 на кожну). З двома іншими сосисками робимо таке. Розрізаємо їх на 3 частини. Дві крайні частини – це голівки черепах (1 – зайва), серединки – це хвостики. На кожній голівці зробити горизонтальний надріз – це рот. З фаршу зробити 3 котлети і викласти їх на деко на такій відстані, щоб помістилися ще голова, лапки і хвостики. Повтикати лапки, голови і хвостики. Очі зробити з горошин чорного перцю (його можна замінити гвоздикою). Сир порізати тонкими смужками і викласти у вигляді сітки на спини черепах. Поставити котлети у духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини. Коли сир почне запікатися, накрити котлети фольгою. Готових «черепах» вийняти з духовки й обережно перекласти на тарілку з листям салату. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|