Маринуємо оселедець у медово-гірчичному соусі
26 січень 2017 19:30
3 899
0
Пропонуємо вашій увазі рецепт маринованого у медово-гірчичному соусі оселедця. Рибка виходить дуже ніжною і водночас гостренькою. Такий оселедець чудово поєднується з картопляним пюре або просто чорним хлібом? А ще це просто ідеальна закуска до хорошої чарочки у дружній компанії. Інгредієнти: 500 г філе оселедця; 2 жовтки; 200 мл соняшникової олії; 2 ст. ложки діжонської гірчиці з цілими зернами; 1 ст. ложка меду; 1 цибулина; сік одного лимона; сіль, перець на смак. Приготування: Оселедець промити, випатрати, почистити, зняти шкірку, видалити кісточки (якщо є ікра чи молока – не викидати, а використати разом з філе). Філе порізати невеликими шматочками. Приготувати соус. Жовтки збити міксером або віничком до густої білої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію, додати мед, оцет і гірчицю, порізану чвертькільцями цибулину, посолити, поперчити на смак і добре вимішати. У посудину з соусом покласти шматочки оселедця, обережно перемішати, щоб соус огорнув кожен шматочок. Перекласти в банку, залити соусом, щільно закрутити. Поставити у холодильник на добу. Подавати до гарнірів або як самостійну закуску. Готову закуску з оселедця можна зберігати у холодильнику не довше трьох діб. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|