Готуємо шоколадно-лимонний пиріг
25 січень 2017 19:31
2 491
0
Розсипчастий шоколадний корж з легкою гірчинкою та ніжна ароматна лимонна начинка ідеально поєднуються між собою. Пиріг виходить не надто солодким, тому чудово підходить для швидкого перекусу. Та особливо смакує з гарячою кавою. Інгредієнти: 1 яйце; 50 г цукру; 70 г вершкового масла; 20 г какао; 30 г мигдалю; 100-150 г борошна; Для начинки: 4 яйця; 1 жовток; 150 г цукру; 150 мл вершків 33-35 % жирності; 2 лимона; трішки шоколаду. Приготування: Яйце збити з цукром, додати масло, перемішати. Мигдаль збити в блендері, додати в суміш. Додати какао, перемішати, додати борошно і замісити тісто. В змащену олією форму для запікання викласти тісто, розрівняти, зробити бортики. Накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник. Плівку зняти, а на тісто покласти папір для випікання. Насипати фасолі чи гороху, для того, щоб тісто не піднялося і краще пропеклося. Поставити в розігріту на 180 градусів духовку на 15 хвилин. Шкурку лимона потерти на тертці, з м’якоті вижати сік, всього потрібно 100 мл соку. Яйця і жовток збити з цукром, додати вершки. Додати цедру і сік лимона, змішати. Вилити начинку на корж (папір з фасолею чи горохом викинути), поставити в духовку і випікати ще 45 хвилин. Коли пиріг схолоне, посипати його тертим шоколадом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|