Обмаль часу та бажання? Приготуйте "Ліниві голубці"
23 січень 2017 19:00
2 886
0
Зазвичай чи не найбільше часу у приготуванні класичної страви займає підготовка капустяних листків та формування голубців. Цей рецепт сподобається тим, у кого немає часу, або натхнення крутити голубці. Ця страва, готуються інакше та має не зовсім канонічний вигляд, проте "ліниві голубці" виходять не менш поживними й абсолютно не поступаються смаком та ароматом. Інгредієнти: 500-600 грамів м’ясного фаршу; невелика головка капусти; 2 склянки рису; 2 яйця; 3 цибулини; 2 морквини; 4-5 ложок сметани; 3-4 ложки томатної пасти; сіль, перець, зелень; соняшникова олія. Приготування: Капусту дрібно порізати і протушкувати у глибокій сковорідці, додавши кілька ложок олії і трохи води. Посолити. Рис відварити до напівготовності. 1 цибулину і 1 морквину злегка обсмажити в олії. Зєднати фарш, капусту, рис і овочі. Посолити, поперчити, додати яйця і добре вимішати. Глибоку форму для запікання змастити олією і викласти масу у вигляді невеликих пиріжків – кожен трошки завбільшки ніж звичайний голубець. Підсмажити решту цибулі і моркви, додати сметану, томатну пасту, долити водою, щоб соусу стало стільки, аби покривав повністю голубці у формі. Посолити суміш. Залити голубці і поставити в духовку на 40-45 хвилин. Готові "ліниві голубці" посипати порізаною зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|