Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо варені картопляні зрази. Швидко, смачно, дієтично

Готуємо варені картопляні зрази. Швидко, смачно, дієтично


Готуємо варені картопляні зрази. Швидко, смачно, дієтично

Картопляні зрази готують у багатьох країнах світу, й вони мають безліч варіацій, наприклад, литовські цепеліни або білоруські колдуни. Спільним для багатьох рецептів є картопляне тісто й начинка з м’яса, ліверу, риби, сиру, овочів чи грибів.

Картопляні зрази можна відварювати або смажити на сковороді у великій кількості олії.

Пропонуємо вашій увазі рецепт варених картопляних зраз.

Інгредієнти:

кілограм картоплі;
250 грамів м’ясного фаршу;
150 грамів цибулі;
3 столові ложки панірувальних сухарів;
300 грамів борошна;
1 яйце;
сіль, перець;
соняшникова олія для смаження;
50 грамів вершкового;
50 грамів твердого сиру.

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді, до готовності. Охолодити.

Цибулю почистити, дрібно нарізати. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.

Додати сухарі, перемішати, смажити ще 2-3 хвилини.

Додати м’ясний фарш, перемішати. Смажити ще приблизно 15-20 хвилин, до готовності фаршу. Готовий фарш посолити і поперчити, перемішати.

Картоплю почистити, натерти на крупній тертці, або потовкти виделкою. Додати яйце, злегка посолити, перемішати. Частинами додати борошно, добре перемішати. Тісто вийде досить липке.

Руки добре змочити водою. Відокремити шматочок тіста. Сформувати в руках плоский корж, всередину покласти порцію фаршу. Загорнути краї тіста, і зліпити.

Готові зрази краще складати на мокру тарілку. Воду в каструлі довести до кипіння, посолити. Акуратно опустити зрази в окріп. Після спливання варити 10 хвилин.

Викласти готові картопляні зрази на тарілку, добре змастити вершковим маслом. Зверху можна додати натертий на дрібній тертці сир.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: