Класичний рецепт "Оселедця під шубою"
27 грудень 2016 17:20
6 253
0
Новорічне меню без оселедця під шубою ми, напевно, вже й уявити собі не можемо. Однак традиція цієї самої «шуби» не така вже й давня, їй не більше сорока років. З'явився оселедець під шубою в епоху тотального дефіциту, коли продукти в магазинах «давали» і «викидали», на роботі отримували по талонах продуктові «замовлення», а звичайний сервелат вважався розкішшю і святковим блюдом у святковому меню. Однак господині і за таких умов примудрялися накривати розкішні святкові столи і зі звичайної буряка-моркошкі-картоплі готували смачні страви. Поєднання солоного оселедця з солодкуватим бурячком, пікантною цибулькою та гостреньким майонезом – це гастрономічний винахід, який прийшовся до смаку багатьом людям. Інгредієнти: 2 слабосолені оселедці; 4 картоплини; 2 буряки; 3 морквини; 1 ріпчаста цибулина; майонез. Приготування: Відварити картоплю, буряк і моркву в мундирі до готовності. Рибу почистити, розділити на філе, видалити шкірку, кісточки, порізати кубиками. На дно тарілки рівним шаром розкласти порізаний оселедець. Очищену цибулину покришити і рівномірно викласти поверх риби. Після цього щедро полити майонезом. Відварену і почищену картоплю потерти на грубу тертку і викласти наступним шаром. Знову змастити майонезом або зробити сіточку. Далі по сітці розподілити натерту моркву. Останній шар – буряк, щедро змащений майонезом. Перед подачею «Оселедець під шубою» рекомендується потримати у холодильнику протягом кількох годин. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|