Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Класичний рецепт "Оселедця під шубою"

Класичний рецепт "Оселедця під шубою"


Класичний рецепт "Оселедця під шубою"

Новорічне меню без оселедця під шубою ми, напевно, вже й уявити собі не можемо. Однак традиція цієї самої «шуби» не така вже й давня, їй не більше сорока років.

З'явився оселедець під шубою в епоху тотального дефіциту, коли продукти в магазинах «давали» і «викидали», на роботі отримували по талонах продуктові «замовлення», а звичайний сервелат вважався розкішшю і святковим блюдом у святковому меню. Однак господині і за таких умов примудрялися накривати розкішні святкові столи і зі звичайної буряка-моркошкі-картоплі готували смачні страви.

Поєднання солоного оселедця з солодкуватим бурячком, пікантною цибулькою та гостреньким майонезом – це гастрономічний винахід, який прийшовся до смаку багатьом людям.

Інгредієнти:

2 слабосолені оселедці;
4 картоплини;
2 буряки;
3 морквини;
1 ріпчаста цибулина;
майонез.

Приготування:

Відварити картоплю, буряк і моркву в мундирі до готовності.

Рибу почистити, розділити на філе, видалити шкірку, кісточки, порізати кубиками.

На дно тарілки рівним шаром розкласти порізаний оселедець.

Очищену цибулину покришити і рівномірно викласти поверх риби. Після цього щедро полити майонезом.

Відварену і почищену картоплю потерти на грубу тертку і викласти наступним шаром.

Знову змастити майонезом або зробити сіточку.

Далі по сітці розподілити натерту моркву.

Останній шар – буряк, щедро змащений майонезом.

Перед подачею «Оселедець під шубою» рекомендується потримати у холодильнику протягом кількох годин.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: