Засолити червону рибу дома – це просто
30 жовтень 2015 23:19
8 292
0
![]() Правильно засолена червона риба, ніжна та ароматна. Вона може бути чудовою закускою, начинкою або самостійною стравою. Через економічну кризу ціни на рибу дуже підскочили, тому багато господинь задумалися про те, як смачно засолити червону рибу самостійно. Перевагою домашнього засолювання є те, що у вашому делікатесі немає консервантів і барвників, а кількість солі ви можете регулювати самі. І найголовніше - ви будете впевнені, що засолена риба свіжа. Багато господинь чомусь впевнені, що самостійне засолювання є надто складним і важким заняттям. Насправді засолити рибу можна буквально за 10-15 хвилин, якщо ви купили готове філе. Якщо ж ви самостійно обробляєте рибу вам доведеться затратити трохи більше часу, але ви заощадите гроші - червона риба не найдешевше задоволення. Отже, поговоримо про те, як засолити філе червоної риби і насолодитися делікатесом власного приготування. Найпростіше у наших магазинах знайти сьомгу. Її і будемо готувати. Після видалення шкіри (або оброблення) філе злегка промокніть серветкою, щоби м'якоть була сухою. Потім поріжте рибу на порції та викладіть у глибоку ємність. Посипте крупною сіллю з розрахунку 1 ч. л. на півкілограма риби і невеликою кількістю цукру. Можна додати соєвий соус, лавровий лист, мелений коріандр, запашний перець, зелень та інші прянощі. Покладіть рибу під гніт, накрийте плівкою та залиште на кілька годин за кімнатної температури, потім видаліть зайву сіль і перекладіть на добу в холодильник. Можна обійтися і без гніту, але тоді рибу слід тримати на холоді від півтора до двох діб. Якщо ви не хочете чекати, то зробіть маринад з рослинної олії, солі, цукру, цибулі та спецій і залийте ним шматки риби у банці. Вже через 8 годин слабосолона ніжна рибка, тане в роті! Важлио! Якщо ви хочете зупинити процес засолювання, досить злити рідину, яку дала риба, очистити філе від залишків солі і просушити серветкою. Поради: – Деяки види червоної риби після засолюванні виходять трохи сухуватими, тому щоби зробити філе м'якшим слід додавати до солі оливкову олію. – Не використовуйте для засолювання металевий посуд. Риба матиме присмак заліза. – Деякі господині, посипавши рибу сіллю і спеціями, «сповивають» рибину рушником, щоб вийшла пікантна риба сухого посолу. – Не бійтеся додати забагато солі - риба вбере її рівно стільки, скільки потрібно. – Під час засолювання до риби можна додати кріп і часник - вони додадуть їй запашний і пряний смак. З солоної червоної риби можна готувати салати, суші, роли, бутерброди, закуски, фаршировані млинчики і багато іншої смакоти. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|