Смачна випічка для тих, хто худне. Рецепти млинців, мафінів та хліба
05 грудень 2016 14:04
7 614
0
Коли ми «сидимо» на дієті, то зазвичай обмежуємо себе у вживанні деяких продуктів та майже повністю відмовляємося від страв з борошна. І даремно! Пропонуємо урізноманітнити ваше меню млинцями, мафінами та хлібом. 1. Чорнично-вівсяні мафіни Мафіни на вівсянці набагато корисніші і легші за звичайні. А за смаком і текстурою вони нічим не поступаються. Інгредієнти: 1,5 скл. вівсяних пластівців; 1,5 скл. борошна; 1 яйце; 0,5 скл. цукру; 0,5 скл. олії; 2 ч. ложки розпушувача для тіста; 1 склянка знежиреного кефіру; 1 ч. ложка ванільного цукру; 2 ч. ложки лимонної цедри; 2 склянки чорниць (можна заморожених); щіпка солі. Приготування: У блендері подрібнити вівсяні пластівці. До отриманої муки додати розпушувач, сіль, цукор. Все добре перемішати. В окремому посуді змішати кефір, олію, ванілін, лимонну цедру і яйце. Отриману рідку суміш змішати із сухою вівсяною. Все перемішати до однорідності. Додати ягоди чорниці (якщо заморожені – не розморожувати) і акуратно перемішати. Викладати тісто у маленькі формочки не більше як на 2/3 об’єму. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. 2. Млинці «Вчорашні» Рецепт простих і ніжних млинців, які готуються з вечора. Зранку залишиться тільки обсмажити і з’їсти. Інгредієнти: 2 яйця; 3/4 склянки борошна; 3/4 склянки вівсяних пластівців; 1 ч. ложка соди; 1/2 ч. ложки солі; 1 ст. ложка цукру; 1 скл. йогурту або кефіру; 1 скл. молока. Приготування: Змішати всі інгредієнти у великій мисці і поставити в холодильник на ніч. Вранці вилити трішки тіста на розігріту пательню з олією і обсмажити кожен млинець по 2 хвилини з кожного боку. 3. Бананово-нутельний хліб Так-так, цей рецепт потрапив сюди не помилково. Цей хліб дійсно низькокалорійний і надзвичайно простий. Інгредієнти: 4 стиглих банани; 1/4 склянки яблучного пюре; 1¼ склянки борошна; 3/4 чайної ложки соди; 1/4 чайної ложки солі; 2 ст. ложки вершкового масла; 1/2 склянки цукру; 2 яєчних білка 1/2 ч. ложки ванільного цукру; 1/4 склянки пасти “Нутелла”. Приготування: У мисці збити масло з цукром, додати яєчні білки, яблучне пюре і змелені в пюре банани. Все добре перемішати. В іншій мисці змішати борошно, соду і сіль. По ложці додавати їх до бананово-яєчної маси і добре вимішувати. Розігріти Нутеллу в мікрохвильовці протягом 30-60 секунд, щоб вона розтала стала рідкою. Бананове тісто залити у форму для випічки. Зверху акуратно полити теплою Нутеллою і зубочисткою зробити по тісту розводи, щоб Нутелла рівномірно розподілилася по поверхні. Випікати хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|