Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Смачна випічка для тих, хто худне. Рецепти млинців, мафінів та хліба

Смачна випічка для тих, хто худне. Рецепти млинців, мафінів та хліба


Смачна випічка для тих, хто худне. Рецепти млинців, мафінів та хліба

Коли ми «сидимо» на дієті, то зазвичай обмежуємо себе у вживанні деяких продуктів та майже повністю відмовляємося від страв з борошна. І даремно!

Пропонуємо урізноманітнити ваше меню млинцями, мафінами та хлібом.

1. Чорнично-вівсяні мафіни

Мафіни на вівсянці набагато корисніші і легші за звичайні. А за смаком і текстурою вони нічим не поступаються.

Інгредієнти:

1,5 скл. вівсяних пластівців;
1,5 скл. борошна;
1 яйце;
0,5 скл. цукру;
0,5 скл. олії;
2 ч. ложки розпушувача для тіста;
1 склянка знежиреного кефіру;
1 ч. ложка ванільного цукру;
2 ч. ложки лимонної цедри;
2 склянки чорниць (можна заморожених);
щіпка солі.

Приготування:

У блендері подрібнити вівсяні пластівці. До отриманої муки додати розпушувач, сіль, цукор. Все добре перемішати. В окремому посуді змішати кефір, олію, ванілін, лимонну цедру і яйце.

Отриману рідку суміш змішати із сухою вівсяною. Все перемішати до однорідності. Додати ягоди чорниці (якщо заморожені – не розморожувати) і акуратно перемішати. Викладати тісто у маленькі формочки не більше як на 2/3 об’єму. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.

2. Млинці «Вчорашні»

Рецепт простих і ніжних млинців, які готуються з вечора. Зранку залишиться тільки обсмажити і з’їсти.

Інгредієнти:

2 яйця;
3/4 склянки борошна;
3/4 склянки вівсяних пластівців;
1 ч. ложка соди;
1/2 ч. ложки солі;
1 ст. ложка цукру;
1 скл. йогурту або кефіру;
1 скл. молока.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти у великій мисці і поставити в холодильник на ніч. Вранці вилити трішки тіста на розігріту пательню з олією і обсмажити кожен млинець по 2 хвилини з кожного боку.

3. Бананово-нутельний хліб

Так-так, цей рецепт потрапив сюди не помилково. Цей хліб дійсно низькокалорійний і надзвичайно простий.

Інгредієнти:

4 стиглих банани;
1/4 склянки яблучного пюре;
1¼ склянки борошна;
3/4 чайної ложки соди;
1/4 чайної ложки солі;
2 ст. ложки вершкового масла;
1/2 склянки цукру;
2 яєчних білка
1/2 ч. ложки ванільного цукру;
1/4 склянки пасти “Нутелла”.

Приготування:

У мисці збити масло з цукром, додати яєчні білки, яблучне пюре і змелені в пюре банани. Все добре перемішати.

В іншій мисці змішати борошно, соду і сіль. По ложці додавати їх до бананово-яєчної маси і добре вимішувати. Розігріти Нутеллу в мікрохвильовці протягом 30-60 секунд, щоб вона розтала стала рідкою.

Бананове тісто залити у форму для випічки. Зверху акуратно полити теплою Нутеллою і зубочисткою зробити по тісту розводи, щоб Нутелла рівномірно розподілилася по поверхні.

Випікати хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.


Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: