Готуємо смачні пампушки з часником до борщу
10 листопад 2016 15:30
6 242
0
В Україні пампушки стоять в одному асоціативному ряду з галушками, варениками, борщем та салом. Однак несправедливо було б назвати їх головним кулінарним символом України, швидше – додатковим. Бо зазвичай ця дріжджова випічка (хоча може бути й не дріжджова, а іноді й не зовсім випічка) подається як додаток до українського борщу. Сучасні ж господині охоче готують ці апетитні несолодкі булочки у якості замінника хліба і подають їх до будь-якої рідкої чи основної страви або навіть просто із соусом. А приготувати їх, виявляється, зовсім неважко: і продукти доступні, і часу багато не потрібно. Гарантуємо: результат буде незабутнім! Інгредієнти: 3 склянки борошна; 1 столова ложка цукру; 11 грамів сухих дріжджів; 1 склянка води; половина чайної ложки солі; часник; зелень; соняшникова олія. Приготування: У миску насипте борошно, додайте дріжджі, розчинені у воді з цукром, сіль і добре вимісіть. Вимішувати слід до того часу, поки тісто почне відставати від рук. Тоді влийте 2-3 столові ложки олії і вимісіть добре ще раз. Накрийте тісто серветкою чи рушником і поставте у нехолодне місце. Через годину-півтори, коли тісто підійде, перемісіть його, сформуйте невеликі кульки і викладіть їх на деко, змащене олією. Якщо пампушки покласти впритул одна до одної, то спечені їх потрібно буде розділяти. Якщо ж ви хочете, щоб кожна пампушка мала хрустку скоринку, то кладіть їх далі одна від одної. Пекти при температурі 180 градусів до зарум’янення. Часник подрібнити, змішати з олією і посолити. Коли пампушки виймете з духовки, їх можна накрити вологим рушником, щоб були м’якші. Після цього полийте щедро пампушки олійно-часниковою сумішшю і притрусіть подрібненою зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|