Готуємо гуцульський борщ з грибами та квасолею
09 листопад 2016 11:26
8 439
0
 Безумовно, скільки господинь – стільки рецептів борщу, і у кожної він найкращий. Спробуйте приготувати такий борщик, який готують гуцули — червоний, наваристий, густий.
Інгредієнти:
500 г картоплі; 500 г свіжої капусти; 300 г буряків; по жмені сушених грибів та квасолі; по 1 морквині та цибулині; шматок кореня петрушки; по 1 ст. ложці жиру і томату-пюре; 1 ч. ложка оцту; 0,5 ч. ложки цукру; чорний перець, сіль, сметана; по 800 г води та грибного відвару. Приготування:
Капусту пошаткувати. Моркву, петрушку (корінь) та цибулю нарізати соломкою і пасерувати.
Сушені гриби зварити, нарізати соломкою. Попередньо перебрану й замочену квасолю зварити до готовності.
У киплячу воду покласти начищену і порізану кубиками картоплю, потім капусту й варити 15–20 хв.
Потім додати нарізані гриби разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром та оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю і петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправити сіллю, чорним меленим перцем і варити протягом 5–7 хв.
Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем влити сметани і додати трохи шкварок.
Смачного!
|
|
|