Рецепти салатів з консервованої риби. Швидко та смачно
08 листопад 2016 15:30
20 274
0
 Для того щоб прикрасити стіл, зовсім не обов'язково готувати складні салати з екзотичних продуктів, можна взяти прості інгредієнти, додати трохи фантазії, приправити натхненням і отримати чудову страву.
Пропонуємо вашій увазі декілька рецептів оригінальних салатів з консервованої риби. До того ж вони досить швидко готуються і можуть "врятувати" вас у разі несподіваного приходу гостей.
Салат з сардинами та яйцями
До інгредієнтів ви можете додавати різні свіжі або варені овочі, гриби, а також змінювати заправку на свій смак.
Інгредієнти:
консерви рибні - 1 банка; яйця - 3 шт.; майонез - 200 г; зелена цибуля, петрушка, кріп.
Приготування:
Для приготування салату з консервованої сардини, спочатку відваримо яйця, очистимо їх і наріжемо кубиками. Рибу потрібно розім’яти виделкою. Зелень дрібно нарізаємо, змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.
Ви можете додати у салат сухарики, приміром, зі смаком риби, але тоді салат треба відразу подавати до столу, щоби сухарики залишилися хрусткими.
Салат з крекером та сардиной
Інгредієнти:
консерви рибні - 1 банка; яйця - 4 шт.; крекер бутербродний - 24 шт.; сир - 150 г; зелена цибуля - 2 стрілки; майонез - за смаком; часник - 2 зубчики.
Приготування:
На дно салатниці викладаємо шар солоного крекеру. Відварюємо яйця, чистимо, натираємо білки на середній тертці, потім змішуємо з 2 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху - наступний шар крекеру.
Рибу розминаємо виделкою, олію не зливаємо, вона має просочити крекер. Потім викладаємо її наступним шаром в салатницю, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і накриваємо ще одним шаром крекеру.
Натираємо сир на середній тертці, змішуємо з видавленим часником і 4 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху - наступний шар солоного крекеру, яким змащуємо 2-3 столовими ложками майонезу і посипаємо натертим жовтком.
Салат прикрашаємо петрушкою, кропом або свіжим огірком.
Салат з сардини та рису
Інгредієнти:
консерви рибні - 1 банка; яйця - 2 шт.; рис відварний - 1 склянка; цибуля - 1 шт; майонез - 1-2 ст. ложки.
Приготування:
Розминаємо консерви виделкою (не зливаємо олію), змішуємо з вареним рисом, дрібно порубаними яйцями і цибулею, заправляємо майонезом та викладаємо в салатницю.
Салат з грибами та сардиною
Інгредієнти:
консерви рибні - 1 банка; яйця - 5 шт.; гриби - 400 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт; огірок маринований - 2 шт.; сир - за смаком; майонез - 1-2 ст. ложки.
Приготування:
Гриби (краще шампіньйони) нарізаємо скибочками і злегка підсмажуємо.
Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо овочі на сковорідці. Олію використовуємо з консерви, тому зайву олію зі сковорідки треба злити.
Рибу розминаємо, огірок нарізаємо соломкою, варені яйця натираємо на тертці і викладаємо всі інгредієнти шарами в салатницю. Першими йдуть гриби, потім яйця, потім огірок, сардини і зверху цибулю з морквою.
Кожен шар салату з консервованої сардини змащуємо майонезом. Перед подачею на стіл посипаємо натертим сиром.
Смачного!
|
|
|