Готуємо жульєн з куркою та грибами
08 листопад 2016 10:59
3 688
0
 Жульєн – улюблена і популярна страва з грибів, морепродуктів або курячого м’яса, запечена у вершковому соусі під скоринкою з сиру.
Перша згадка назви «жульєн» зустрічається в кулінарній книзі французького кухаря Ф. Массіало і означає воно саме особливий спосіб нарізки овочів для супу або салату (кільцями або півкільцями).
Тож пропонуємо вам один з багатьох рецептів приготування жульєну. Запевняємо, такої суперніжної курятини з вершковим смаком ви точно не куштували.
Інгредієнти:
300 г відвареного курячого м’яса; 400 г печериць; 1 цибулина; 2 ст. ложки вершкового масла; 1 ст. ложка борошна; 150 мл молока; 2 ст. ложки сметани; 100 г твердого сиру. сіль, перець.
Цибулю порізати тонкою соломкою (півкільцями) і обсмажити в 1 ст. ложці вершкового масла, додати порізані дрібною соломкою гриби і продовжувати смажити, наприкінці додати курятину (теж дрібно порізану) і все разом прогріти, посолити, поперчити.
Готуємо соус: борошно обсмажити в 1 ст. ложці вершкового масла до кремового кольору, влити молоко і старанно розмішати, щоби не було грудочок.
Неперервно помішуючи, довести до кипіння, додати сметану, сіль, перець і знову довести до кипіння.
У формочки для жульєну викласти гриби з м’ясом, залити соусом і посипати тертим твердим сиром.
Запікати в духовці за температури 170 градусів до золотистої скоринки.
Сир можна додавати прямо в гарячий соус, тоді посипати зверху кожну порцію не потрібно.
Смачного!
|
|
|