5 рецептів тіста для піци на будь-який смак
03 листопад 2016 15:30
50 340
0
 Тісто для піци – це головна деталь улюбленої італійської страви. Яка б не була начинка, правильно приготовлена основа зможе підкреслити всі її переваги і вигідно доповнити смак. Щоб зробити смачне і хрустке тісто на піцу, зовсім не обов’язково бути італійським шеф-кухарем, достатньо лише проявити трохи терпіння і вибрати свій ідеальний рецепт.
Тісто для піци готують на воді або молочних продуктах, обов’язково додають рослинну олію. При цьому в Італії традиційно використовують саме оливкову олію, але в домашніх умовах можна знехтувати цією деталлю.
Вибирати рецепт тіста для приготування піци варто, відштовхуючись від своїх особистих уподобань. Самим тонким буде тісто на піцу без дріжджів, хрустким – листкове, м’яким – дріжджове, а пишним – тісто для піци на кефірі. Також слід заздалегідь продумати, яка буде начинка. Тонкий корж може порватися, якщо додати багато соусу або помідорів, а пишний, навпаки, переб’є собою надто мізерне наповнення.
В залежності від рецепту, тісто на піцу готується в духовці від 15 до 25 хвилин за високої температури. Начинку при цьому варто додавати вже готову, яка не потребує тривалої термічної обробки.
Тісто на піцу без дріжджів
Тісто за цим рецептом буде дуже ніжним і приємним на дотик. Крім того, воно міцне і еластичне, так що сміливо можна розкочувати його в найтонший шар.
Інгредієнти:
2 склянки борошна; ½ склянки молока; 2 яйця; 1 ч. л. солі; 2 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
Борошно висипати в глибоку миску, додати сіль, перемішати. В іншій тарілці змішати рослинну олію, сіль і яйця.
Поступово влити яєчну суміш в борошно, інтенсивно помішуючи. Отримане тісто вимішувати 10 хвилин, присипаючи борошном руки.
З готового тіста сформувати кулю, загорнути його в трохи вологий рушник. Через 15 хвилин розкачати тісто в пласт і готувати піцу з будь-якою начинкою.
Тісто на кефірі з сухими дріжджами
Кількість борошна в рецепті зазначено приблизно, оскільки потрібно самостійно регулювати консистенцію тесту. Воно повинно вийти м’яким і еластичним. За цим варіантом приготування піца вийде досить пишною.
Інгредієнти:
700 мл кефіру; ½ склянки води; 12 г сухих дріжджів (пачка); 1 ч. л. солі; ½ склянки рослинної олії; 4 склянки борошна; 2 ч. л. цукру.
Приготування:
Воду підігріти, перелити в миску і розвести у ній дріжджі. Додати у воду цукор, добре перемішати віночком. Прибрати миску з опарою в тепле місце на 15 хвилин.
Залити у той же посуд кефір і ще раз добре все перемішати за допомогою віночка.
Борошно просіяти в миску невеликими порціями, замішуючи тісто. Долити в тісто олію, вимішувати, поки воно повністю не вбереться.
Знову помістити тісто в тепло на 1 годину. Після того, як воно підніметься, вимісити тісто ще раз і залишити на 15 хвилин.
Дріжджове тісто для піци на молоці
З таким тістом легко працювати, а піца з ним виходить тонкої і хрусткою. Начинку можна вибирати будь-яку на свій смак, але бажано не дуже рідку.
Інгредієнти:
1 стакан молока; 2 склянки борошна; 1 щіпка солі; 1 яйце; ½ ч. л. сухих дріжджів; 1 ч. л. цукру.
Приготування:
Підігріти молоко, розвести в ньому дріжджі разом з цукром. Коли суміш почне пінитися, додати в неї сіль і яйце. Всі добре збити і додати в кілька етапів просіяне борошно.
Замісити тісто і зліпити з нього кулю. Глибоку миску змастити олією, викласти туди тісто. Накрити миску рушником.
Тримати тісто в теплому місці, поки воно не збільшиться в два рази (приблизно 2 години).
Швидке тісто для піци в хлібопічці
Інгредієнти:
300 г борошна; 1 ч. л. солі; 1 ч. л. цукру; 1,5 ст. ложки рослинної олії; 200 мл води.
Приготування:
Дріжджі, цукор і сіль висипати в хлібопічку. Борошно просіяти і додати до дріжджів. До сухих інгредієнтів влити олію і воду. Запустити необхідну програму для замішування тіста.
Через 40 хвилин тісто готове.
Італійське тонке тісто для піци
Головною відмінністю справжнього італійського тонкого тіста для піци є використання оливкової олії. З нею тісто вийде не тільки смачним, але й придбає особливий ніжний аромат. Корж потрібно розкачати як можна тонше.
Інгредієнти:
2 склянки борошна; 2 яйця; ½ склянки молока; 1 ч. л. солі; 1 ч. л. цукру; 1 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
Борошно просіяти на стіл гіркою. В середині гірки зробити ямку.
Молоко підігріти, додати в нього масло і яйця. Отриману суміш акуратно заливати в ямку невеликими порціями.
Коли молоко з яйцями повністю вберуться, починати вимішувати тісто. Продовжувати процес 10 хвилин, потім зробити з тіста кулю.
Закутати кулю у вологий рушник на 20 хвилин.
Смачного!
|
|
|